Ondernemer zet personeel in 2015 op de agenda

24 december 2014
Personeel

Veel ondernemers verwachten volgend jaar personeel aan te nemen. Een meerderheid van 54 procent heeft dit op de agenda staan. Dit blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel.

Personeel

Uit de poll komt ook naar voren dat een deel van de ondernemers nog even de kat uit de boom kijkt. Zo geeft 21 procent aan nog niet te weten of zij in 2015 mensen zullen aannemen. Zij wachten mogelijk af hoe de economie zich in de komende maanden zal ontwikkelen. Verder denkt een kwart helemaal geen personeel aan te nemen.

Onlangs werden op deze website de personeelstrends voor 2015 gepresenteerd. Een langzaam herstellende arbeidsmarkt is daarbij een van de belangrijkste trends. Mogelijk zien ondernemers in bepaalde sectoren nu al lichtpuntjes, waardoor zij verwachten om in het komende jaar mensen aan te nemen.

Vanaf volgend jaar krijgen (toekomstige) werkgevers te maken met een groot aantal wijzigingen. Op 1 januari 2015 gaan namelijk de eerste wijzigingen uit de Wet werk en zekerheid in, waardoor flexwerkers een betere bescherming krijgen. Ook moeten bedrijven meer mensen met een beperking aan de slag helpen.

Bron: Ondernemen Met Personeel

24 december 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.