Personeel
Personeel

Ondernemer zet personeel in 2015 op de agenda

Veel ondernemers verwachten volgend jaar personeel aan te nemen. Een meerderheid van 54 procent heeft dit op de agenda staan. Dit blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel.

Uit de poll komt ook naar voren dat een deel van de ondernemers nog even de kat uit de boom kijkt. Zo geeft 21 procent aan nog niet te weten of zij in 2015 mensen zullen aannemen. Zij wachten mogelijk af hoe de economie zich in de komende maanden zal ontwikkelen. Verder denkt een kwart helemaal geen personeel aan te nemen.

Onlangs werden op deze website de personeels­trends voor 2015 gepresenteerd. Een langzaam herstellende arbeidsmarkt is daarbij een van de belangrijkste trends. Mogelijk zien ondernemers in bepaalde sectoren nu al lichtpuntjes, waardoor zij verwachten om in het komende jaar mensen aan te nemen.

Vanaf volgend jaar krijgen (toekomstige) werkgevers te maken met een groot aantal wijzigingen. Op 1 januari 2015 gaan namelijk de eerste wijzigingen uit de Wet werk en zekerheid in, waardoor flexwerkers een betere bescherming krijgen. Ook moeten bedrijven meer mensen met een beperking aan de slag helpen.

Bron: Ondernemen Met Personeel

Meest gelezen

Whitepapers en online tests