Bedrijven bezuinigen op kerstpakket

19 december 2013
Geschenkpakket met wijn

Minder ondernemers zijn dit jaar van plan om een kerstpakket uit te delen aan hun personeel. Twee jaar geleden ging het nog om 78 procent, maar inmiddels is dit gedaald naar 70 procent. Dat concludeert onderzoeksbureau Panteia.

Geschenkpakket met wijn

‘Door de langdurende economische crisis hebben bedrijven steeds minder reserves. Dat heeft ook gevolgen voor de kerstpakketten’, luidt de verklaring van de onderzoekers. Zij ondervroegen deze maand ruim 1100 ondernemers over kerstpakketten.

De inhoud van het kerstpakket zal voor veel werknemers nauwelijks verrassingen opleveren. De meeste ondernemers kiezen namelijk voor het traditionele geschenkpakket met levensmiddelen en wijn. Op de tweede plaats komen cadeaubonnen.

Bevorderen motivatie

De belangrijkste reden voor het geven van een kerstpakket is het bevorderen van de motivatie van het personeel. Daarnaast geven ondernemers aan dat het een gewoonte is of een vorm van collegialiteit.

Voor een kerstpakket trekt een ondernemer dit jaar gemiddeld een bedrag uit van 45 euro (exclusief btw) per medewerker. Als je kijkt naar het gehele Nederlandse bedrijfsleven, dan gaat zo’n 175 miljoen euro naar kerstpakketten.

Bron: Panteia

19 december 2013

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.