Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 214 ondernemers en leidinggevenden in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Resultaten:
- 38,8% heeft 'nog nooit' een arbeidsconflict gehad.
- 36% heeft 'een enkele keer' een arbeidsonflict gehad.
- 25,2% heeft 'wel vaker' een arbeidsconflict gehad.
Arbeidsconflict
Je hebt allerlei soorten arbeidsconflicten. Het kan gaan om meningsverschillen tussen een werkgever en een werknemer, maar ook tussen werknemers onderling.
Arbeidsconflicten gaan bijvoorbeeld over de inhoud van het werk, de arbeidsomstandigheden, arbeidsverhoudingen of arbeidsvoorwaarden. Vaak gaat het ook over conflicten rond ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.
Arbeidsonflict oplossen
Een arbeidsconflict wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Een rechtszaak kost je veel tijd, geld en energie. Daar zit niemand op te wachten.
Zodra er een arbeidsconflict ontstaat, kun je direct juridische hulp inschakelen. Preventief, om het conflict met je werknemer in de kiem te smoren, of voor een gang naar de rechter.
- Benut deze 5 tips over rechtsbijstand bij een arbeidsconflict.
Arbeidsconflict, schade beperken
Een conflict met een werknemer kan hoog oplopen, het kan de werksfeer verpesten en het vergroot mogelijk het ziekteverzuim binnen je bedrijf. Het kan je bovendien veel tijd en geld kosten. Een goede aanpak is dus van groot belang om de schade te beperken.
- Hoe kun je de schade beperken en een conflict oplossen? Gebruik dit stappenplan voor werkgevers.
De kans op een conflict is altijd aanwezig en juridische bijstand kan behoorlijk in de papieren lopen. Met een rechtsbijstandverzekering ben je als ondernemer verzekerd van juridische hulp.Rechtsbijstandverzekering