Groeiende kritiek op Wet werk en zekerheid

06 mei 2015
Wet werk en zekerheid

De Wet werk en zekerheid krijgt vanuit allerlei kanten steeds meer kritiek. De wet moet flexwerkers meer rechten geven, maar gaat volgens sommigen juist ten koste van deze groep.

Wet werk en zekerheid

De Wet werk en zekerheid moet de verschillen tussen vast en flexibel personeel kleiner maken. Zo is het de bedoeling dat het ontslag van vaste werknemers sneller, goedkoper en eerlijker wordt. Tegelijk krijgen flexwerkers onder meer sneller recht op een vaste arbeidsovereenkomst.

Volgens Leonie Belonje van detacheringsbureau USG People willen bedrijven echter zo flexibel mogelijk blijven. ‘Wij merken dat de primaire reactie op deze wet niet is en ook niet zal zijn: het aanbieden van vaste contracten’, aldus Belonje bij BNR.

Eerder uitte de Tilburgse hoogleraar Ton Wilthagen al forse kritiek in Het Financieele Dagblad. Volgens hem hebben de politiek en de sociale partners ‘geen antwoord en visie’ op wat nodig is in een snel veranderende arbeidsmarkt.

Bied jij werknemers straks sneller een vast contract aan? Doe de poll over de Wet werk en zekerheid.

Bron: BNR, FD

06 mei 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.