Wet werk en zekerheid
Wet werk en zekerheid

Campagne rondom Wet werk en zekerheid

De overheid is een campagne gestart rondom de Wet werk en zekerheid. Onderdeel hiervan is een website met handige tools voor ondernemers. Die helpen je onder meer bij het berekenen van de transitievergoeding.

De Wet werk en zekerheid zit kennelijk nog niet bij iedereen tussen de oren. Voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is het namelijk tijd voor een grootschalige campagne. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een website, radiospotjes, social media en online advertenties, aldus een bericht op de website van de Rijksoverheid.

Het is belangrijk om als ondernemer op de hoogte te zijn van de maatregelen in de Wet werk en zekerheid. Dit voorkomt dat je op een later moment voor verrassingen komt te staan. De kans daarop neemt toe, omdat werknemers ook steeds beter op de hoogte zullen zijn van de rechten en plichten die deze wet met zich meebrengt.

Handige tools

In het kader van de campagne is een nieuwe website gelanceerd voor werkgevers en werknemers. Op Mijnwerkenzekerheid.nl wordt uitgelegd wat de wijzigingen voor beide partijen betekenen. Ook wordt onder meer verwezen naar factsheets die het ministerie van SZW eerder heeft gepubliceerd.

Op de website zijn verder handige tools voor ondernemers te vinden. Een contractencheck geeft in een aantal gevallen antwoord op de vraag of je een nieuw tijdelijk contract kunt aanbieden. Een andere tool kun je gebruiken om een indicatie te krijgen van de hoogte van de transitievergoeding.

Bron: Rijksoverheid.nl

Meest gelezen

Nieuwe wetten op 1 juli 2020

Op 1 juli 2020 zijn er een aantal wetswijzigingen in Nederland. Welke nieuwe wetten en regels zijn van belang voor ondernemers met personeel?

Whitepapers en online tests