Wet werk en zekerheid
Wet werk en zekerheid

Groeiende kritiek op Wet werk en zekerheid

De Wet werk en zekerheid krijgt vanuit allerlei kanten steeds meer kritiek. De wet moet flexwerkers meer rechten geven, maar gaat volgens sommigen juist ten koste van deze groep.

De Wet werk en zekerheid moet de verschillen tussen vast en flexibel personeel kleiner maken. Zo is het de bedoeling dat het ontslag van vaste werknemers sneller, goedkoper en eerlijker wordt. Tegelijk krijgen flexwerkers onder meer sneller recht op een vaste arbeids­overeenkomst.

Volgens Leonie Belonje van detacheringsbureau USG People willen bedrijven echter zo flexibel mogelijk blijven. ‘Wij merken dat de primaire reactie op deze wet niet is en ook niet zal zijn: het aanbieden van vaste contracten’, aldus Belonje bij BNR.

Eerder uitte de Tilburgse hoogleraar Ton Wilthagen al forse kritiek in Het Financieele Dagblad. Volgens hem hebben de politiek en de sociale partners ‘geen antwoord en visie’ op wat nodig is in een snel veranderende arbeidsmarkt.

Bied jij werknemers straks sneller een vast contract aan? Doe de poll over de Wet werk en zekerheid.

Bron: BNR, FD

Meest gelezen

Nieuwe wetten op 1 juli 2020

Op 1 juli 2020 zijn er een aantal wetswijzigingen in Nederland. Welke nieuwe wetten en regels zijn van belang voor ondernemers met personeel?

Whitepapers en online tests