Werkloosheid daalt in augustus opnieuw

23 september 2014
Sollicitatiegesprek

De arbeidsmarkt lijkt zich langzaam te herstellen. Zo daalde in de afgelopen maand de werkloosheid, terwijl het aantal werkenden toenam. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Sollicitatiegesprek

De werkloosheid nam in augustus af met 13.000 personen en kwam uit op 8 procent van de beroepsbevolking. Uit cijfers van het UWV blijkt bovendien dat het aantal WW-uitkeringen met 1,5 procent is afgenomen tot 430.000. In de bouwnijverheid nam het aantal uitkeringen vorige maand relatief het sterkst af.

De werkloosheid is in de afgelopen vier maanden het sterkst gedaald onder 25- tot 45-jarigen. Het aantal werklozen in deze leeftijdsgroep is voor het eerst iets lager dan bij 45-plussers, waar de daling van de werkloosheid minder sterk was. Wel deed de groei van het aantal werkenden zich vooral voor bij 45-plussers.

Het aantal werkloze jongeren neemt volgens het CBS al ruim een jaar af. Vooralsnog komen er echter niet meer werkzame jongeren bij. In plaats van op zoek te gaan naar een baan kozen zij namelijk relatief vaak voor het volgen van een opleiding. Daarmee stellen zij hun deelname aan de arbeidsmarkt uit.

Bron: CBS

23 september 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.