Kamerlid wil eerste werknemer goedkoper maken

25 november 2014
Werkgeverslasten

De werkgeverslasten voor een eerste werknemer moeten omlaag. Hierdoor moet het voor bijvoorbeeld zzp’ers aantrekkelijker worden om personeel aan te nemen. Dat vindt Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg.

Werkgeverslasten

‘We moeten het voor bedrijven gemakkelijker en goedkoper maken om mensen in dienst te nemen’, aldus het D66-Kamerlid onlangs in het radioprogramma Tros Kamerbreed. Hij wijt de huidige werkloosheid onder meer aan de hoge kosten die werkgevers maken als ze iemand in dienst nemen.

Van Weyenberg rekent voor dat de werkgeverslasten nu gemiddeld 30 procent van het brutoloon bedragen. Als je kijkt naar het nettoloon dat een werknemer op de bankrekening krijgt, gaat het echter om 50 procent. Een werkgever maakt volgens hem dus gemiddeld twee keer zoveel kosten dan wat een werknemer verdient.

Zijn partij zal bij de aankomende hervorming van het belastingstelsel daarom inzetten op het verlagen van de lasten op arbeid. Ook moeten ondernemers een korting op de werkgeverspremie krijgen als zij voor het eerst iemand een baan aanbieden. Dit moet de stap naar een eerste werknemer minder groot maken.

Bron: NPO Radio 1, D66

25 november 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.