Rekentool berekent voordeel werkgevers

23 februari 2016
Rekenhulp

Snel en eenvoudig berekenen hoeveel premiekorting je krijgt als je een arbeidsgehandicapte in dienst neemt? Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid introduceerde vorige week een handige digitale rekenhulp voor ondernemers.

Rekenhulp

Werkgevers profiteren van kortingen op hun WIA/WAO- en WW-premies als zij mensen in dienst nemen voor wie het lastig is een baan te vinden vanwege hun leeftijd of een handicap. Ook geldt de regeling voor mensen die onder de banenafspraak vallen.

In het gunstigste geval profiteren werkgevers drie jaar lang van 7000 euro belastingvoordeel. Met de nieuwe tool weten werkgevers binnen een paar minuten of zij recht hebben op korting, tot welk bedrag de korting kan oplopen en hoe lang zij hiervan kunnen profiteren.

Meer voordelen

De overheid stimuleert bedrijven om banen beschikbaar te stellen voor mensen met een arbeidshandicap. Zo kun je als werkgever profiteren van een zogenoemde no-riskpolis. Daarbij kun je voor een werknemer met een arbeidshandicap onder voorwaarden een Ziektewetuitkering van het UWV krijgen als hij ziek wordt.

Verborgen talenten

Het aannemen van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt kan nog veel meer voordelen opleveren. Steeds meer bedrijven ontdekken dit en zoeken bijvoorbeeld specifiek naar werknemers met autisme vanwege hun bijzondere talenten. Zo zijn er meer positieve aspecten voor wie anders durft te kijken. In het artikel Deze beperkingen zijn eigenlijk talenten lees je tips en inspirerende voorbeelden uit de praktijk.   

23 februari 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Wat zijn de kosten van personeel?

X
Kosten van personeel

Krijg grip op je personeelskosten met dit gratis whitepaper.

Download

En ga direct aan de slag met slimme bespaartips.