Wat zijn de kosten van personeel?

kosten personeel hoeveel

Krijg grip op je kosten en ga direct aan de slag met bespaartips.

Rekenhulp
Rekenhulp

Rekentool berekent voordeel werkgevers

Snel en eenvoudig berekenen hoeveel premiekorting je krijgt als je een arbeidsgehandicapte in dienst neemt? Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid introduceerde vorige week een handige digitale rekenhulp voor ondernemers.

Werkgevers profiteren van kortingen op hun WIA/WAO- en WW-premies als zij mensen in dienst nemen voor wie het lastig is een baan te vinden vanwege hun leeftijd of een handicap. Ook geldt de regeling voor mensen die onder de banenafspraak vallen.

In het gunstigste geval profiteren werkgevers drie jaar lang van 7000 euro belastingvoordeel. Met de nieuwe tool weten werkgevers binnen een paar minuten of zij recht hebben op korting, tot welk bedrag de korting kan oplopen en hoe lang zij hiervan kunnen profiteren.

Meer voordelen

De overheid stimuleert bedrijven om banen beschikbaar te stellen voor mensen met een arbeidshandicap. Zo kun je als werkgever profiteren van een zogenoemde no-riskpolis. Daarbij kun je voor een werknemer met een arbeidshandicap onder voorwaarden een Ziektewetuitkering van het UWV krijgen als hij ziek wordt.

Verborgen talenten

Het aannemen van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt kan nog veel meer voordelen opleveren. Steeds meer bedrijven ontdekken dit en zoeken bijvoorbeeld specifiek naar werknemers met autisme vanwege hun bijzondere talenten. Zo zijn er meer positieve aspecten voor wie anders durft te kijken. In het artikel Deze beperkingen zijn eigenlijk talenten lees je tips en inspirerende voorbeelden uit de praktijk.   

Meest gelezen

Whitepapers en online tests