Polls

Huidige poll

Moet jij noodgedwongen personeel ontslaan?

Moet jij noodgedwongen personeel ontslaan?
Oude polls

Grootste risico voor mijn bedrijf is:

Je risico's kennen is cruciaal voor ondernemers die willen overleven. Wat is op dit moment het grootste risico voor jouw bedrijf? Doe mee aan de poll en ontdek hoe je conculega's stemmen.

Als ondernemer ben je vooral bezig met de dagelijkse praktijk. Toch is het slim om ook oog te hebben voor de risico's die jouw bedrijf loopt, anders gaat het vroeg of laat een keer fout.

Risicomanagement

Het is verstandig om je risico's in kaart te brengen. Daarna kun je gericht aan het werk gaan om ze zoveel mogelijk te voorkomen, te beperken en af te dekken. Dit noem je risicomanagement.

Personeel helpt je bedrijf te groeien, maar het brengt ook risico's met zich mee. Die personeelsrisico's mag je niet onderschatten. Een zieke werknemer kan je zomaar bakken met geld kosten.

Ook de ontwikkelingen in de wereld hebben impact op de economie. Voor je het weet is ook jouw bedrijf getroffen. Misschien gaat een van jouw grote klanten of leveranciers wel failliet. Wat dan? 

  • Laat weten welk risico jou op dit moment het meeste zorgen baart en zie hoe de vlag erbij hangt in Nederland.

Resultaten

Aantal stemmen: 254

Werk jij met een concurrentiebeding?

Heb jij een concurrentiebeding opgenomen in de contracten met je werknemers? We zijn benieuwd naar de verhoudingen in het MKB. Doe mee aan de poll.

Met een concurrentiebeding kun je een werknemer verbieden om na afloop van zijn contract in dienst te treden bij een concurrerende onderneming. Zo voorkom je dat de concurrent profiteert van de kennis die je werknemer binnen jouw bedrijf heeft opgedaan.

Concurrentiebeding opstellen?

Wil je meer weten over het juiste gebruik van het concurrentiebeding? Of wil je een voorbeeld concurrentiebeding gebruiken? Lees dan het artikel Concurrentiebeding maken, stappenplan en tips.

Breng hieronder jouw stem uit en zie hoevaak een concurrentiebeding wordt gebruikt door ondernemers in het MKB.

Resultaten

Aantal stemmen: 138

Geef jij in 2020 meer vaste contracten?

Door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) moet het voor werkgevers aantrekkelijker worden om personeel in vaste dienst te nemen. Maar gaat dit ook werken?

De WAB moet het voor werkgevers aantrekkelijk maken om meer vaste contracten uit te delen. Zo moet er meer balans ontstaan op de arbeidsmarkt tussen vast en flexibel personeel.

Wat is WAB?

WAB staat voor Wet arbeidsmarkt in balans. Deze wet bevat een aantal belangrijke wijzigingen voor werkgevers. De WAB is sinds 1 januari 2020 van kracht.

Het ontslagrecht is aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een paar zaken. 

Ga jij meer vaste contracten geven? Laat je mening achter in de poll en zie hoe andere werkgevers erover denken.

Resultaten

Aantal stemmen: 200

Ik geef mijn personeel in 2019 een:

Het einde van het jaar is in zicht. Tijd om de balans op te maken over 2019. Hoe tevreden ben jij over je werknemers?

Natuurlijk laat je dat ook weten in het persoonlijke beoordelingsgesprek dat je met hen voert.

Hoe blij ben jij met je team? Wat is het gemiddelde cijfer dat je jouw werknemers geeft over 2019?

Resultaten

21% 10
10.1% 9
20.8% 8
12.4% 7
8.6% 6
3.4% 5
3.9% 4
1.9% 3
1.5% 2
16.5% 1
Aantal stemmen: 467

Wat vind jij van de WAB?

Op 1 januari 2020 gaan de meeste wijzigingen in van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Wat vind jij van deze nieuwe wet? Goed voor werkgevers in het MKB of juist niet?

De WAB moet het voor werkgevers aantrekkelijk maken om meer vaste contracten uit te delen. Zo moet er meer balans ontstaan op de arbeidsmarkt tussen vast en flexibel personeel.

Wat is de WAB?

Het ontslagrecht wordt aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een paar zaken. Deze aanpassingen zijn samengevoegd in de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

Gaan deze veranderingen volgens jou werken? Laat je mening achter in de poll en zie hoe andere werkgevers erover denken.

Resultaten

Aantal stemmen: 272

In welke leeftijdscategorie val jij?

We willen op OndernemenMetPersoneel.nl graag artikelen maken die nog beter aansluiten bij jouw wensen. We zijn daarom benieuwd in welke leeftijdscategorie jij valt.

Doe mee aan de poll en ontdek of je bij de meerderheid hoort. Deze poll is volledig anoniem in te vullen en geeft een algemeen beeld van de leeftijd van onze lezers. Bedankt voor je medewerking!

Resultaten

12.4% Onder de 20
17% 20 tot 25 jaar
10.2% 25 tot 30 jaar
7.6% 30 tot 35 jaar
6.6% 35 tot 40 jaar
6.8% 40 tot 45 jaar
7.6% 45 tot 50 jaar
11% 50 tot 55 jaar
8.6% 55 tot 60 jaar
12.3% 60 jaar of ouder
Aantal stemmen: 1585

Hoeveel stagiair(e)s heb jij?

De scholen zijn weer begonnen! Voor veel werkgevers een mooie kans om een of meerdere stageplekken aan te bieden. Werk jij graag met stagiair(e)s?

Een stagiair of stagiaire inzetten is voor het ene bedrijf eenvoudiger dan voor het andere. Een stage vraagt om de nodige begeleiding en je wilt natuurlijk niet inleveren op kwaliteit en service.

Toch kan het creëren van stageplekken een slimme manier zijn om je personeelstekort tegen te gaan. Hoeveel stagiair(e)s heb jij op dit moment? Doe mee aan de poll en zie wat andere ondernemers in het MKB invullen.

Resultaten

Aantal stemmen: 348

Doe jij een antecedenten-onderzoek bij nieuw personeel?

Je kunt als ondernemer een antecedentenonderzoek doen om zeker te weten dat een potentiële werknemer betrouwbaar is. Doe jij een dergelijk onderzoek tijdens de sollicitatieprocedure

Met een antecedentenonderzoek kom je erachter of een persoon een achtergrond heeft die mogelijk gevaarlijk is voor je bedrijf. Denk aan een crimineel verleden (strafblad), conflicten, fraude of nauwe banden met concurrerende bedrijven.

Wil je weten hoe je een antecedentenonderzoek uitvoert? Lees dan het artikel Antecedentenonderzoek personeel, zo werkt het.

Resultaten

Aantal stemmen: 154

Zzp'ers zijn productiever dan vaste werknemers

Veel ondernemers staan voor het dilemma: vast of flex? Het inhuren van zzp'ers heeft zijn voor- en nadelen. Volgens sommigen zijn ze productiever dan vast personeel. Hoe ervaar jij dat?

Voor veel werkgevers is het lastig om goed personeel te vinden. Vanwege een personeelstekort in veel branches, worden steeds vaker freelancers of zzp'ers ingehuurd.

Wat is jouw ervaring met zzp'ers? Zijn ze echt productiever dan vaste werknemers? Doe mee aan de poll en zie hoe andere ondernemers in Nederland dit ervaren.

Vast versus flex

Welke afwegingen moet je maken als je voor de keuze staat vaste of flexibele werknemers in te zetten? Lees hierover het artikel: Vast versus flexibel personeel, de voordelen en nadelen.

 

Resultaten

Aantal stemmen: 249

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.