Polls

Huidige poll

Geef jij in 2020 meer vaste contracten?

Geef jij in 2020 meer vaste contracten?Oude polls

Ik geef mijn personeel in 2019 een:

Het einde van het jaar is in zicht. Tijd om de balans op te maken over 2019. Hoe tevreden ben jij over je werknemers?

Natuurlijk laat je dat ook weten in het persoonlijke beoordelingsgesprek dat je met hen voert.

Hoe blij ben jij met je team? Wat is het gemiddelde cijfer dat je jouw werknemers geeft over 2019?

Resultaten

21% 10
10.1% 9
20.8% 8
12.4% 7
8.6% 6
3.4% 5
3.9% 4
1.9% 3
1.5% 2
16.5% 1
Aantal stemmen: 467

Wat vind jij van de WAB?

Op 1 januari 2020 gaan de meeste wijzigingen in van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Wat vind jij van deze nieuwe wet? Goed voor werkgevers in het MKB of juist niet?

De WAB moet het voor werkgevers aantrekkelijk maken om meer vaste contracten uit te delen. Zo moet er meer balans ontstaan op de arbeidsmarkt tussen vast en flexibel personeel.

Wat is de WAB?

Het ontslagrecht wordt aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een paar zaken. Deze aanpassingen zijn samengevoegd in de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

Gaan deze veranderingen volgens jou werken? Laat je mening achter in de poll en zie hoe andere werkgevers erover denken.

Resultaten

Aantal stemmen: 272

In welke leeftijdscategorie val jij?

We willen op OndernemenMetPersoneel.nl graag artikelen maken die nog beter aansluiten bij jouw wensen. We zijn daarom benieuwd in welke leeftijdscategorie jij valt.

Doe mee aan de poll en ontdek of je bij de meerderheid hoort. Deze poll is volledig anoniem in te vullen en geeft een algemeen beeld van de leeftijd van onze lezers. Bedankt voor je medewerking!

Resultaten

12.4% Onder de 20
17% 20 tot 25 jaar
10.2% 25 tot 30 jaar
7.6% 30 tot 35 jaar
6.6% 35 tot 40 jaar
6.8% 40 tot 45 jaar
7.6% 45 tot 50 jaar
11% 50 tot 55 jaar
8.6% 55 tot 60 jaar
12.3% 60 jaar of ouder
Aantal stemmen: 1585

Hoeveel stagiair(e)s heb jij?

De scholen zijn weer begonnen! Voor veel werkgevers een mooie kans om een of meerdere stageplekken aan te bieden. Werk jij graag met stagiair(e)s?

Een stagiair of stagiaire inzetten is voor het ene bedrijf eenvoudiger dan voor het andere. Een stage vraagt om de nodige begeleiding en je wilt natuurlijk niet inleveren op kwaliteit en service.

Toch kan het creëren van stageplekken een slimme manier zijn om je personeelstekort tegen te gaan. Hoeveel stagiair(e)s heb jij op dit moment? Doe mee aan de poll en zie wat andere ondernemers in het MKB invullen.

Resultaten

Aantal stemmen: 348

Doe jij een antecedenten-onderzoek bij nieuw personeel?

Je kunt als ondernemer een antecedentenonderzoek doen om zeker te weten dat een potentiële werknemer betrouwbaar is. Doe jij een dergelijk onderzoek tijdens de sollicitatieprocedure

Met een antecedentenonderzoek kom je erachter of een persoon een achtergrond heeft die mogelijk gevaarlijk is voor je bedrijf. Denk aan een crimineel verleden (strafblad), conflicten, fraude of nauwe banden met concurrerende bedrijven.

Wil je weten hoe je een antecedentenonderzoek uitvoert? Lees dan het artikel Antecedentenonderzoek personeel, zo werkt het.

Resultaten

Aantal stemmen: 154

Zzp'ers zijn productiever dan vaste werknemers

Veel ondernemers staan voor het dilemma: vast of flex? Het inhuren van zzp'ers heeft zijn voor- en nadelen. Volgens sommigen zijn ze productiever dan vast personeel. Hoe ervaar jij dat?

Voor veel werkgevers is het lastig om goed personeel te vinden. Vanwege een personeelstekort in veel branches, worden steeds vaker freelancers of zzp'ers ingehuurd.

Wat is jouw ervaring met zzp'ers? Zijn ze echt productiever dan vaste werknemers? Doe mee aan de poll en zie hoe andere ondernemers in Nederland dit ervaren.

Vast versus flex

Welke afwegingen moet je maken als je voor de keuze staat vaste of flexibele werknemers in te zetten? Lees hierover het artikel: Vast versus flexibel personeel, de voordelen en nadelen.

 

Resultaten

Aantal stemmen: 249

Functioneringsgesprekken zijn ouderwets

Halverwege het jaar houden veel bedrijven een functioneringsgesprek met hun werknemer(s). Jij ook? Het kan een heel nuttig hulpmiddel zijn om het beste uit je werknemers te halen.

Toch zijn er steeds meer geluiden om de traditionele cyclus van functionerings- en beoordelingsgesprekken af te schaffen. Veel bedrijven hanteren inmiddels een eigen methode om het functioneren van hun personeel te beoordelen. Hoe dan?

Wat denk jij? Zijn traditionele functioneringsgesprekken nog van deze tijd?

Resultaten

Aantal stemmen: 546

Heb jij weleens een arbeidsconflict gehad?

De spanningen kunnen soms hoog oplopen tussen werkgever en werknemer. Denk aan onenigheid over het contract, de werktijden, inhoud van het werk of de procedure rond ziekte en re-integratie.

Heb jij weleens een arbeidsconflict gehad? Doe mee aan de poll hieronder en zie wat andere ondernemers zeggen. Heb jij te maken met een arbeidsconflict? Gebruik dan dit stappenplan voor werkgevers.

Resultaten

Aantal stemmen: 214

Hoe trek jij meer personeel aan?

In tijden van arbeidskrapte en personeelstekort is het voor veel ondernemers een uitdaging om nog genoeg personeel te vinden. Laat staan om goed gekwalificeerde werknemers aan te trekken.

Als ondernemer moet je daarom laten zien wat je in huis hebt om het verschil te maken. Hoe doe jij dat? Wat is jouw X-factor als werkgever? Hoe 'lok' jij goede werknemers naar jouw bedrijf?

Mijn belangrijkste speerpunt tijdens de werving van personeel is:

Resultaten

Aantal stemmen: 276

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.