Polls

Huidige poll

In 2018 scoort mijn personeel gemiddeld een:

In 2018 scoort mijn personeel gemiddeld een:Oude polls

Hoe oud is jouw beste werknemer?

Rot in het vak of jong talent? Waar hechten ondernemers in het MKB de meeste waarde aan? We zijn erg benieuwd naar jouw mening.

Tijdens sollicitaties mag je geen leeftijdsdiscriminatie toepassen. Toch heb je waarschijnlijk stiekem wel een voorkeur op basis van eerdere ervaringen met personeel.

Maar denk nu eens aan je beste werknemer(s) op dit moment. In welke leeftijdsklasse vallen zij? Doe mee aan de poll en ontdek wat andere ondernemers stemmen.

Resultaten

12.1% 15-19 jaar
23.6% 20-29 jaar
18.3% 30-39 jaar
13.7% 40-49 jaar
20.4% 50-59 jaar
12% 60+
Aantal stemmen: 968

Zie jij je werknemers als vrienden?

Een hecht team is heel belangrijk, maar hoe 'close' ben jij met je werknemers? Zie jij je werknemers als je vrienden? Of blijf je liever zakelijk?

In de interviews die we hebben gedaan met ondernemers in Nederland, blijkt dat de meningen nogal uiteenlopen over dit onderwerp. Sommigen zijn van een koude kermis thuisgekomen door hun werknemers als vrienden te behandelen, terwijl anderen er uitstekende ervaringen mee hebben. Bekijk de resultaten van deze poll.

Resultaten

Aantal stemmen: 317

Er zijn teveel wetten en regels rond personeel

Op de derde dinsdag van september was het weer zover: Prinsjesdag 2018. Ook dit jaar werden er weer maatregelen aangekondigd op het gebied van personeel. Ook voor werkgevers is het dus weer opletten geblazen.

Wat zijn de verwachte gevolgen voor werkgevers?

En wat vind jij eigenlijk van al die wetten en regels rond personeel? Zie je door de bomen het bos nog? Hebben we niet teveel regels in Nederland? Geef hieronder je mening en zie hoe andere ondernemers erover denken.

Resultaten

Aantal stemmen: 208

Sta jij open voor werknemers met een arbeidsbeperking?

Steeds meer bedrijven nemen personen met een arbeidsbeperking in dienst. Misschien door het groeiende personeelstekort, maar mogelijk ook door de goede ervaringen met deze doelgroep. Hoe is dat bij jou? Sta jij open voor een werknemer met een beperking?

Resultaten

Aantal stemmen: 118

Hoeveel vacatures heb jij nu?

In veel branches is het lastig om personeel te vinden. Hoe is dat voor jou? Ervaar jij meer problemen rond het werven van nieuwe werknemers? Hoeveel vacatures staan er nu open binnen jouw bedrijf?

Resultaten

0% 0
20.7% 1
17.4% 2
12% 3
5.4% 4
4.3% 5
40.2% Meer dan 5
Aantal stemmen: 92

Hoe kom jij aan de juiste verzekeringen?

Voor ondernemers in het MKB zijn verzekeringen onmisbaar. Maar hoe kom je nu tot de juiste verzekeringen voor jouw bedrijf? Regel je dat zelf of via iemand anders? Geef aan welk kanaal voor jou het belangrijkst is.

Resultaten

Aantal stemmen: 48

Ben jij een goede werkgever?

Volgens de wet moet je een 'goede werkgever' zijn. Daaraan zijn zes beginselen gekoppeld. Voldoe jij hieraan? Bekijk de zes beginselen van goed werkgeverschap. En breng je stem uit.

Resultaten

Aantal stemmen: 252

Wat is het grootste risico rond personeel?

Personeel is heel waardevol, maar er kleven ook risico's aan. Wat is voor jouw bedrijf het grootste risico? Breng je stem uit en zie hoe andere ondernemers dat ervaren.

Veel ondernemers vinden ziekteverzuim een groot risico. Dat kan je bedrijf veel geld kosten. Soms moet je zelfs 12 jaar lang een deel van het loon doorbetalen als een werknemer arbeidsongeschikt raakt.

Resultaten

Aantal stemmen: 190

In welke branche onderneem jij?

We zijn benieuwd in welke branche jij actief bent. Zo kunnen we onze artikelen beter op jouw behoeften afstemmen. Ondernemen met personeel is namelijk heel verschillend per sector. Denk alleen al aan cao's, werktijden en arboregels. Daarom de vraag: in welke branche onderneem jij?

Resultaten

22.4% Horeca
11.8% Bouw
17.4% Detailhandel
4.3% Groothandel
15.5% Zakelijke dienstverlening
8.7% Persoonlijke dienstverlening
12.7% Overig
7.1% Geen idee
Aantal stemmen: 322

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.