Polls

Huidige poll

Bezie jij je werknemers als vrienden?

Bezie jij je werknemers als vrienden?Oude polls

Er zijn teveel wetten en regels rond personeel

Op de derde dinsdag van september was het weer zover: Prinsjesdag 2018. Ook dit jaar werden er weer maatregelen aangekondigd op het gebied van personeel. Ook voor werkgevers is het dus weer opletten geblazen.

Wat zijn de verwachte gevolgen voor werkgevers?

En wat vind jij eigenlijk van al die wetten en regels rond personeel? Zie je door de bomen het bos nog? Hebben we niet teveel regels in Nederland? Geef hieronder je mening en zie hoe andere ondernemers erover denken.

Resultaten

Aantal stemmen: 208

Sta jij open voor werknemers met een arbeidsbeperking?

Steeds meer bedrijven nemen personen met een arbeidsbeperking in dienst. Misschien door het groeiende personeelstekort, maar mogelijk ook door de goede ervaringen met deze doelgroep. Hoe is dat bij jou? Sta jij open voor een werknemer met een beperking?

Resultaten

Aantal stemmen: 118

Hoeveel vacatures heb jij nu?

In veel branches is het lastig om personeel te vinden. Hoe is dat voor jou? Ervaar jij meer problemen rond het werven van nieuwe werknemers? Hoeveel vacatures staan er nu open binnen jouw bedrijf?

Resultaten

0% 0
20.7% 1
17.4% 2
12% 3
5.4% 4
4.3% 5
40.2% Meer dan 5
Aantal stemmen: 92

Hoe kom jij aan de juiste verzekeringen?

Voor ondernemers in het MKB zijn verzekeringen onmisbaar. Maar hoe kom je nu tot de juiste verzekeringen voor jouw bedrijf? Regel je dat zelf of via iemand anders? Geef aan welk kanaal voor jou het belangrijkst is.

Resultaten

Aantal stemmen: 48

Ben jij een goede werkgever?

Volgens de wet moet je een 'goede werkgever' zijn. Daaraan zijn zes beginselen gekoppeld. Voldoe jij hieraan? Bekijk de zes beginselen van goed werkgeverschap. En breng je stem uit.

Resultaten

Aantal stemmen: 252

Wat is het grootste risico rond personeel?

Personeel is heel waardevol, maar er kleven ook risico's aan. Wat is voor jouw bedrijf het grootste risico? Breng je stem uit en zie hoe andere ondernemers dat ervaren.

Veel ondernemers vinden ziekteverzuim een groot risico. Dat kan je bedrijf veel geld kosten. Soms moet je zelfs 12 jaar lang een deel van het loon doorbetalen als een werknemer arbeidsongeschikt raakt.

Resultaten

Aantal stemmen: 190

In welke branche onderneem jij?

We zijn benieuwd in welke branche jij actief bent. Zo kunnen we onze artikelen beter op jouw behoeften afstemmen. Ondernemen met personeel is namelijk heel verschillend per sector. Denk alleen al aan cao's, werktijden en arboregels. Daarom de vraag: in welke branche onderneem jij?

Resultaten

22.4% Horeca
11.8% Bouw
17.4% Detailhandel
4.3% Groothandel
15.5% Zakelijke dienstverlening
8.7% Persoonlijke dienstverlening
12.7% Overig
7.1% Geen idee
Aantal stemmen: 322

Heb jij te maken met een cao?

Een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) bepaalt welke arbeidsvoorwaarden jij moet bieden aan je werknemers. Sommige bedrijven hebben in hun branche een verplichte cao. Hoe zit dat bij jou? Hanteer jij een cao?

Resultaten

Aantal stemmen: 143

Goed personeel vind ik meestal via

Welke methode om personeel te werven werkt voor jou het beste? Deel je ervaring en zie hoe andere ondernemers succes hebben.

Resultaten

Aantal stemmen: 127

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.