Polls

Huidige poll

In welke leeftijdscategorie val jij?

In welke leeftijdscategorie val jij?Oude polls

Hoeveel stagiair(e)s heb jij?

De scholen zijn weer begonnen! Voor veel werkgevers een mooie kans om een of meerdere stageplekken aan te bieden. Werk jij graag met stagiair(e)s?

Een stagiair of stagiaire inzetten is voor het ene bedrijf eenvoudiger dan voor het andere. Een stage vraagt om de nodige begeleiding en je wilt natuurlijk niet inleveren op kwaliteit en service.

Toch kan het creëren van stageplekken een slimme manier zijn om je personeelstekort tegen te gaan. Hoeveel stagiair(e)s heb jij op dit moment? Doe mee aan de poll en zie wat andere ondernemers in het MKB invullen.

Resultaten

Aantal stemmen: 348

Doe jij een antecedenten-onderzoek bij nieuw personeel?

Je kunt als ondernemer een antecedentenonderzoek doen om zeker te weten dat een potentiële werknemer betrouwbaar is. Doe jij een dergelijk onderzoek tijdens de sollicitatieprocedure

Met een antecedentenonderzoek kom je erachter of een persoon een achtergrond heeft die mogelijk gevaarlijk is voor je bedrijf. Denk aan een crimineel verleden (strafblad), conflicten, fraude of nauwe banden met concurrerende bedrijven.

Wil je weten hoe je een antecedentenonderzoek uitvoert? Lees dan het artikel Antecedentenonderzoek personeel, zo werkt het.

Resultaten

Aantal stemmen: 154

Zzp'ers zijn productiever dan vaste werknemers

Veel ondernemers staan voor het dilemma: vast of flex? Het inhuren van zzp'ers heeft zijn voor- en nadelen. Volgens sommigen zijn ze productiever dan vast personeel. Hoe ervaar jij dat?

Voor veel werkgevers is het lastig om goed personeel te vinden. Vanwege een personeelstekort in veel branches, worden steeds vaker freelancers of zzp'ers ingehuurd.

Wat is jouw ervaring met zzp'ers? Zijn ze echt productiever dan vaste werknemers? Doe mee aan de poll en zie hoe andere ondernemers in Nederland dit ervaren.

Vast versus flex

Welke afwegingen moet je maken als je voor de keuze staat vaste of flexibele werknemers in te zetten? Lees hierover het artikel: Vast versus flexibel personeel, de voordelen en nadelen.

 

Resultaten

Aantal stemmen: 249

Functioneringsgesprekken zijn ouderwets

Halverwege het jaar houden veel bedrijven een functioneringsgesprek met hun werknemer(s). Jij ook? Het kan een heel nuttig hulpmiddel zijn om het beste uit je werknemers te halen.

Toch zijn er steeds meer geluiden om de traditionele cyclus van functionerings- en beoordelingsgesprekken af te schaffen. Veel bedrijven hanteren inmiddels een eigen methode om het functioneren van hun personeel te beoordelen. Hoe dan?

Wat denk jij? Zijn traditionele functioneringsgesprekken nog van deze tijd?

Resultaten

Aantal stemmen: 546

Heb jij weleens een arbeidsconflict gehad?

De spanningen kunnen soms hoog oplopen tussen werkgever en werknemer. Denk aan onenigheid over het contract, de werktijden, inhoud van het werk of de procedure rond ziekte en re-integratie.

Heb jij weleens een arbeidsconflict gehad? Doe mee aan de poll hieronder en zie wat andere ondernemers zeggen. Heb jij te maken met een arbeidsconflict? Gebruik dan dit stappenplan voor werkgevers.

Resultaten

Aantal stemmen: 214

Hoe trek jij meer personeel aan?

In tijden van arbeidskrapte en personeelstekort is het voor veel ondernemers een uitdaging om nog genoeg personeel te vinden. Laat staan om goed gekwalificeerde werknemers aan te trekken.

Als ondernemer moet je daarom laten zien wat je in huis hebt om het verschil te maken. Hoe doe jij dat? Wat is jouw X-factor als werkgever? Hoe 'lok' jij goede werknemers naar jouw bedrijf?

Mijn belangrijkste speerpunt tijdens de werving van personeel is:

Resultaten

Aantal stemmen: 276

Ben jij bang voor cybercrime?

Als je personeel in dienst hebt, is het risico op cybercrime groter. Een datalek kan namelijk ontstaan als een werknemer onzorgvuldig is met bedrijfsgegevens of klantgegevens.

Online en offline beveiliging van data is cruciaal. Je bent als bedrijf verplicht om gegevens goed te beveiligen volgens de privacywet AVG. Je personeel opleiden en aansturen is daarbij heel belangrijk.

Daarnaast is een cyberverzekering ook geen overbodige luxe voor veel bedrijven. Met zo'n verzekering wordt je geholpen om cybercrime te voorkomen en de schade te beperken.

Resultaten

Aantal stemmen: 198

Heb jij een verzuimprotocol?

Heeft je werknemer een griepje? Dan wil je graag dat hij of zij zich op tijd ziek meldt. Maar bij wie? En op welke manier? Via een e-mail, berichtje of telefonisch?

Met een duidelijk verzuimprotocol voorkom je verwarring. In zo'n protocol leg je vast welke stappen jij en je werknemer moeten zetten bij ziekteverzuim. 

Heeft jouw bedrijf al een verzuimprotocol? Doe mee aan de poll.

Resultaten

Aantal stemmen: 150

Waar focus jij op in 2019?

Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen met zich mee. Veel Nederlanders gaan enthousiast aan de slag met hun goede voornemens. Niet alleen op persoonlijk gebied (meer sporten, stoppen met roken, etc), maar ook binnen je bedrijf kun je allerlei doelen stellen.

Het is slim om op het gebied van personeel ook concrete doelen te bepalen. Veel ondernemers werken met KPI's. Niet alleen voor je personeel, maar ook voor je eigen ontwikkeling kunnen KPI's nuttig zijn. Zo werk je aan je rol als ondernemer en werkgever.

Welke term past het beste bij jouw personeelsplannen in dit nieuwe jaar?

Resultaten

33.6% Groeien
27.1% Overleven
9.3% Goed werkgeverschap
8.1% Duurzame inzetbaarheid
21.9% Opleiding en ontwikkeling
Aantal stemmen: 247

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.