Polls

Huidige poll

Functioneringsgesprekken zijn ouderwets

Functioneringsgesprekken zijn ouderwetsOude polls

Heb jij weleens een arbeidsconflict gehad?

De spanningen kunnen soms hoog oplopen tussen werkgever en werknemer. Denk aan onenigheid over het contract, de werktijden, inhoud van het werk of de procedure rond ziekte en re-integratie.

Heb jij weleens een arbeidsconflict gehad? Doe mee aan de poll hieronder en zie wat andere ondernemers zeggen. Heb jij te maken met een arbeidsconflict? Gebruik dan dit stappenplan voor werkgevers.

Resultaten

Aantal stemmen: 214

Hoe trek jij meer personeel aan?

In tijden van arbeidskrapte en personeelstekort is het voor veel ondernemers een uitdaging om nog genoeg personeel te vinden. Laat staan om goed gekwalificeerde werknemers aan te trekken.

Als ondernemer moet je daarom laten zien wat je in huis hebt om het verschil te maken. Hoe doe jij dat? Wat is jouw X-factor als werkgever? Hoe 'lok' jij goede werknemers naar jouw bedrijf?

Mijn belangrijkste speerpunt tijdens de werving van personeel is:

Resultaten

Aantal stemmen: 276

Ben jij bang voor cybercrime?

Als je personeel in dienst hebt, is het risico op cybercrime groter. Een datalek kan namelijk ontstaan als een werknemer onzorgvuldig is met bedrijfsgegevens of klantgegevens.

Online en offline beveiliging van data is cruciaal. Je bent als bedrijf verplicht om gegevens goed te beveiligen volgens de privacywet AVG. Je personeel opleiden en aansturen is daarbij heel belangrijk.

Daarnaast is een cyberverzekering ook geen overbodige luxe voor veel bedrijven. Met zo'n verzekering wordt je geholpen om cybercrime te voorkomen en de schade te beperken.

Resultaten

Aantal stemmen: 198

Heb jij een verzuimprotocol?

Heeft je werknemer een griepje? Dan wil je graag dat hij of zij zich op tijd ziek meldt. Maar bij wie? En op welke manier? Via een e-mail, berichtje of telefonisch?

Met een duidelijk verzuimprotocol voorkom je verwarring. In zo'n protocol leg je vast welke stappen jij en je werknemer moeten zetten bij ziekteverzuim. 

Heeft jouw bedrijf al een verzuimprotocol? Doe mee aan de poll.

Resultaten

Aantal stemmen: 150

Waar focus jij op in 2019?

Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen met zich mee. Veel Nederlanders gaan enthousiast aan de slag met hun goede voornemens. Niet alleen op persoonlijk gebied (meer sporten, stoppen met roken, etc), maar ook binnen je bedrijf kun je allerlei doelen stellen.

Het is slim om op het gebied van personeel ook concrete doelen te bepalen. Veel ondernemers werken met KPI's. Niet alleen voor je personeel, maar ook voor je eigen ontwikkeling kunnen KPI's nuttig zijn. Zo werk je aan je rol als ondernemer en werkgever.

Welke term past het beste bij jouw personeelsplannen in dit nieuwe jaar?

Resultaten

33.6% Groeien
27.1% Overleven
9.3% Goed werkgeverschap
8.1% Duurzame inzetbaarheid
21.9% Opleiding en ontwikkeling
Aantal stemmen: 247

In 2018 scoorde mijn personeel gemiddeld een:

2019 is in zicht. Tijd om de balans op te maken over 2018. Hoe tevreden ben jij over je werknemers? Natuurlijk laat je dat tot in detail weten in het persoonlijke beoordelingsgesprek dat je met hen voert. Maar wat is het gemiddelde cijfer dat je hen geeft over het bijna afgelopen jaar?

Resultaten

14% 10
11.8% 9
24.1% 8
17.5% 7
5.3% 6
4.8% 5
3.5% 4
2.6% 3
3.1% 2
13.2% 1
Aantal stemmen: 228

Hoe oud is jouw beste werknemer?

Rot in het vak of jong talent? Waar hechten ondernemers in het MKB de meeste waarde aan? We zijn erg benieuwd naar jouw mening.

Tijdens sollicitaties mag je geen leeftijdsdiscriminatie toepassen. Toch heb je waarschijnlijk stiekem wel een voorkeur op basis van eerdere ervaringen met personeel.

Maar denk nu eens aan je beste werknemer(s) op dit moment. In welke leeftijdsklasse vallen zij? Doe mee aan de poll en ontdek wat andere ondernemers stemmen.

Resultaten

12.1% 15-19 jaar
23.6% 20-29 jaar
18.3% 30-39 jaar
13.7% 40-49 jaar
20.4% 50-59 jaar
12% 60+
Aantal stemmen: 968

Zie jij je werknemers als vrienden?

Een hecht team is heel belangrijk, maar hoe 'close' ben jij met je werknemers? Zie jij je werknemers als je vrienden? Of blijf je liever zakelijk?

In de interviews die we hebben gedaan met ondernemers in Nederland, blijkt dat de meningen nogal uiteenlopen over dit onderwerp. Sommigen zijn van een koude kermis thuisgekomen door hun werknemers als vrienden te behandelen, terwijl anderen er uitstekende ervaringen mee hebben. Bekijk de resultaten van deze poll.

Resultaten

Aantal stemmen: 318

Er zijn teveel wetten en regels rond personeel

Op de derde dinsdag van september was het weer zover: Prinsjesdag 2018. Ook dit jaar werden er weer maatregelen aangekondigd op het gebied van personeel. Ook voor werkgevers is het dus weer opletten geblazen.

Wat zijn de verwachte gevolgen voor werkgevers?

En wat vind jij eigenlijk van al die wetten en regels rond personeel? Zie je door de bomen het bos nog? Hebben we niet teveel regels in Nederland? Geef hieronder je mening en zie hoe andere ondernemers erover denken.

Resultaten

Aantal stemmen: 208

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.