Welke verzekeringen heb ik nodig als MKB-ondernemer in 2024?

Welke verzekeringen zijn nodig?

Ontdek met dit gratis whitepaper:

 • welke risico's jij loopt
 • de oplossingen per branche
 • welke verzekeringen er zijn

Vraag gratis aan

*Vul deze velden in om het whitepaper 'Welke verzekeringen heb ik nodig als MKB-ondernemer?' te ontvangen.

Goed om te weten: wij doen niets geks met je gegevens en ze worden veilig opgeslagen. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons privacystatement. Onderaan iedere e-mail kun je je eenvoudig afmelden.

Welke verzekeringen sluit ik af? Gebruik de risico-checklist

Een verstandige MKB-ondernemer kijkt vooruit. Niet alleen naar de kansen, maar ook naar de risico’s. Iedere onderneming krijgt namelijk vroeg of laat te maken met tegenvallers. Daar kun je maar beter goed op voorbereid zijn. 

Als ondernemer ben je kwetsbaar. In Nederland zijn er allerlei wetten en regels die werknemers financieel beschermen als hun iets overkomt, maar als bedrijfseigenaar moet je dat zelf regelen.

6 ondernemers en 1 expert aan het woord

In het whitepaper delen zes ondernemers en een expert hun kijk op risico's en verzekeringen in het MKB. Pieter-Leen Burger, ondernemer in de groothandel, zegt:

Je kunt niet als kip zonder kop ondernemen. Benoem je risico's in een actieplan en ga ermee aan de slag. Dat geeft je veel rust.

Risico's herkennen en beperken

Goed inzicht in je risico’s is essentieel voor de toekomst van je bedrijf. De meestvoorkomende risico’s voor een MKB-ondernemer zijn:

 • ArbeidsongeschiktheidVerzekeringen MKB whitepaper personeel bedrijf top 5
 • Ziek personeel
 • Aansprakelijkheid
 • Beschadigingen (en diefstal) aan apparatuur in je bedrijfspand
 • Zakelijke conflicten
 • Brand in je bedrijfspand
 • Werknemer die een ongeval of ongeluk krijgt

Hoe kun je bedrijfsrisico’s herkennen en beperken? In dit whitepaper 'Welke verzekeringen heb ik nodig als MKB-ondernemer' vink je aan welke risico’s jij al verzekerd hebt.

Daarna kun je eenvoudig zien met welke risico’s je nog aan de slag moet. Verder lees je hoe je ook die kunt afdekken met bedrijfs­verzekeringen.

Inhoud whitepaper: Welke verzekeringen heb je nodig? 

 1. Welke risico's loop ik met mijn bedrijf?
 2. Verzekeringen voor jezelf
 3. Verzekeringen voor je personeel
 4. Verzekeringen voor je bedrijf
 5. De top 5 verzekeringen per branche (horeca, bouw, detailhandel, groothandel, persoonlijke en zakelijke dienstverlening)

De juiste MKB verzekeringen kiezen

Welke verzekeringen heb jij echt nodig? Dat is afhankelijk van jouw wensen en bedrijfssituatie. Een belangrijke tip van financieel adviseur Mathijn Slomp:

Wees kritisch op je verzekeringen, maar kijk niet alleen naar wat een verzekering kost. Je hoeft echt niet alles te verzekeren. Kijk naar de impact op je bedrijf als je die verzekering niet hebt. Dan ga je verzekeren veel meer als een nut­tige investering zien dan een kostenpost.

Maak dus een goede afweging en zorg ervoor dat jouw bedrijf tegen een stootje kan. Bekijk samen met een onafhankelijke adviseur wat de risico’s zijn voor jouw bedrijf en hoe je die slim kunt beperken en voorkomen. Vraag een offerte aan bij een adviseur.

Heel veel succes!