Advies over personeels­risico's nodig?

Wil je weten waar je in jouw bedrijf op moet letten? Vraag advies en ontvang een offerte. 

Top 5 personeelsverzekeringen
Top 5 personeelsverzekeringen

Top 5 personeels­verzekeringen

4532 Personeel zorgt voor extra risico’s voor je bedrijf. Denk aan een werknemer die langdurig ziek wordt. Dat kan je flink wat geld kosten. Met personeels­verzekeringen dek je de risico’s af. Een overzicht van de 5 belangrijkste verzekeringen voor werkgevers.

Verzekeringen voor werkgevers

Een ongeval op het werk. Een schadeclaim. Een werknemer die arbeidsongeschikt raakt. Daar kun je veel geld aan kwijt zijn. Het zijn risico’s die je als ondernemer voor eigen rekening kunt nemen. Maar je kunt je ook verzekeren.

Voor werkgevers bestaan er veel verschillende verzekeringen. Sommige richten zich op de risico’s die je als werkgever loopt, zoals de verzuim­verzekering. Andere verzekeringen zijn aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden voor je personeel, bijvoorbeeld de nabestaanden­verzekering.

Wat zijn de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers met personeel? Dit is de top 5:

1. Verzuim­verzekering

Een zieke of arbeidsongeschikte werknemer kan je onderneming veel geld kosten. De loondoorbetaling bij ziekte is verplicht en kan wel twee jaar duren. Reken maar uit.

Vooral als je een klein bedrijf hebt is ziekte­verzuim een groot gevaar. Je kunt zomaar een belangrijke werknemer kwijtraken door een ongeval, burn-out of ziekte. Veel kleine bedrijven kunnen de financiële gevolgen hiervan niet zelf opvangen.

Met een verzuim­verzekering loopt je bedrijf geen financieel risico meer door ziek personeel. Veel verzekeraars bieden je ook hulp bij het voorkomen van verzuim en de re-integratie van zieke werknemers.

Verzekeringen ondernemers noodzakelijk

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Lees in ons gratis whitepaper tips van ondernemers, doe je eigen risico-checklist en ontdek de top 5 verzekeringen per branche.

MKB verzuim-ontzorg­verzekering

Je kunt kiezen voor een MKB verzuim-ontzorg­verzekering. Deze verzuim­verzekering voldoet aan bepaalde voorwaarden van de overheid.

Kosten verzuim­verzekering

Een verzuim­verzekering kost je ergens tussen de 30 en 100 euro per werknemer, per maand. De premies verschillen sterk per branche. Wil je weten wat de kosten zijn voor jouw bedrijf? Vraag een offerte aan bij een verzekeraar naar keuze.

2. Collectieve ongevallen­verzekering

Een collectieve ongevallen­verzekering biedt een financiële compensatie als een werknemer door een ongeval overlijdt of blijvend invalide raakt. Denk aan ongevallen op het werk en tijdens woon-werkverkeer.

De dekking bestaat uit het uitkeren van een afgesproken bedrag als de werknemer overlijdt of een percentage van het verzekerde bedrag als de werknemer voor altijd invalide blijft.

Een uitgebreide ongevallen­verzekering dekt alle ongevallen, 24 uur per dag.

Een collectieve ongevallen­verzekering kost vaak maar enkele euro's per werknemer, afhankelijk van de risico's binnen je bedrijf. Ook bezoekers en stagiairs kun je in veel gevallen meeverzekeren.

Verzekeraars kunnen je ook advies geven om ongevallen te voorkomen en schade te beperken.

Kosten ongevallen­verzekering

De premie van een collectieve ongevallen­verzekering is afhankelijk van: het soort bedrijf dat je hebt, het aantal werknemers, hun beroepen en het verzekerde bedrag dat je kiest. Vraag een offerte aan voor jouw bedrijf.

3. Aansprakelijkheids­verzekering

Als werkgever ben je meestal aansprakelijk voor schade door fouten, nalatigheden of onvoorzichtigheid van personeel. Een aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven (AVB) dekt de kosten hiervoor af. Daardoor is je bedrijf beschermd tegen schadeclaims.

Beroeps­aansprakelijk­heid (BAV)

Naast een aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven (AVB) heb je ook een beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering (BAV). Jij en je werknemers zijn hiermee verzekerd tegen de financiële schade na een beroepsfout, zoals het geven van verkeerd advies.

Een beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering is met name nuttig voor werkgevers in de zakelijke dienstverlening.

Kosten aansprakelijkheids­verzekering

De kosten voor een aansprakelijkheids­verzekering zijn volledig afhankelijk van jouw branche, situatie en wensen. Wil je de exacte kosten weten voor jouw bedrijf?

4. Nabestaanden­verzekering

Met een collectieve nabestaanden­verzekering geef je jouw personeel meer zekerheid. Mocht een werknemer overlijden terwijl hij bij jou in dienst is, dan zorgt deze verzekering ervoor dat zijn partner een goede uitkering krijgt.

Secundaire arbeidsvoorwaarde

Daarmee dek je voor je werknemers niet alleen een risico af, maar bied je ook een waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde. Misschien kun je hiermee zelfs personeel aantrekken of langer in dienst houden.

Anw-uitkering

De Algemene nabestaandenwet (Anw) zorgt ervoor dat de partner van je overleden werknemer recht heeft op een uitkering van de overheid. Een Anw-uitkering is vaak niet genoeg voor de nabestaanden.

Een Anw-uitkering is zeer minimaal en aan allerlei voorwaarden gebonden. Een nabestaanden­verzekering is dus geen overbodige luxe. Het geeft je werknemer de garantie van een goed inkomen voor zijn nabestaanden.

Kosten nabestaanden­verzekering

Wat kost een nabestaanden­verzekering? Je kunt de verzekering samenstellen naar jouw wensen. De kosten zijn daar dus ook afhankelijk van. Vraag om een berekening voor jouw bedrijf.

5. Expat­verzekering

Steeds meer bedrijven ondernemen over de grens. Heb jij ook internationale ambities of ben je al internationaal actief? Dan kan een expat­verzekering verstandig zijn.

Met een expat­verzekering zorg je ervoor dat je werknemers tegen de belangrijkste risico’s verzekerd zijn als zij (tijdelijk) in het buitenland werken of wonen.

Kosten expat­verzekering

Een expat­verzekering kun je volledig samenstellen naar jouw wensen en de wensen van je personeel. Samen met een verzekerings­adviseur kun je de kosten berekenen voor jouw bedrijf. Bekijk een overzicht van adviseurs.

Verzekeringen ondernemers noodzakelijk

Wat zijn de meest populaire personeels­verzekeringen in jouw branche?
 

Bekijk een overzicht voor de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, zakelijke dienstverlening of persoonlijke dienstverlening.

Personeels­verzekeringen voor werkgevers, 3 tips

  • Welke risico's loop ik met mijn bedrijf?Bekijk een overzicht van de belangrijkste risico's en verzekeringen in jouw branche. Download het gratis whitepaper, inclusief een handige risico-checklist.
  • Wanneer kies je voor een personeels­pakket?Je kunt één verzekering afsluiten, maar het is vaak ook mogelijk om meerdere verzekeringen in één pakket onder te brengen. Met een personeels­pakket ben je tegen een aantrekkelijk tarief verzekerd voor de belangrijkste risico’s van het werkgeverschap. Daarbij profiteer je meestal van een pakketkorting. Ook krijg je als onderdeel van een personeels­pakket vaak ondersteuning om risico's te voorkomen of de gevolgen van een risico te beperken.
  • Wat zijn de aandachtspunten bij personeel verzekeren?Lees altijd de polisvoorwaarden van de verzekering goed door. Daar vind je gegevens over de premie, dekking en eventuele uitsluitingen van die dekking. Schakel een verzekerings­adviseur in voor een goed advies op maat.

Ondernemer wil groeien met personeel

Groeien met personeel

Samen met personeel werk je aan de groei van je bedrijf. Wil je weten wat daarbij in de weg kan staan? Met een adviseur breng je dit in kaart.

Ondernemer wil groeien met personeel

Groeien met personeel

Samen met personeel werk je aan de groei van je bedrijf. Wil je weten wat daarbij in de weg kan staan? Met een adviseur breng je dit in kaart.

Meest gelezen

Whitepapers en online tests