Welke risico’s loop ik?

Verzekeringen whitepaper ondernemer

Ontdek het in de whitepaper over risico's en verzekeringen, inclusief een handige risico-checklist

Verzekeringen persoonlijke dienstverlening
Verzekeringen persoonlijke dienstverlening

Verzekeringen persoonlijke dienstverlening, een overzicht

928 Onderneem jij in de persoonlijke dienstverlening? Bijvoorbeeld als kapper, schoonheidsspecialist of nagelstylist? Dan lees je hier meer over verzekeringen voor je branche.

Voorbeelden bedrijven persoonlijke dienstverlening

Misschien vraag je jezelf af of je onderneemt in de persoonlijke dienstverlening. Als je onderneemt in deze branche, verleen je vooral diensten aan particulieren, in tegenstelling tot bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Daarbij werk je meestal vanuit een eigen salon, studio of werkplaats.

Voorbeelden van persoonlijke dienstverleners:

  • kapsalons
  • meubelstoffeerderijen
  • nagelstudio’s
  • reisbureaus
  • schoenmakers
  • schoonheidssalons
  • stomerijen

Verzekeringen persoonlijke dienstverlening

1. Ondernemers-AOV

Zo goed als je zorgt voor je klanten, zorg je natuurlijk ook voor jezelf. Toch kan het anders lopen, helemaal als je arbeidsongeschiktheid raakt door een ziekte of een ongeval.

Een Ondernemers-AOV biedt dan bescherming tegen inkomensverlies. En als onderdeel hiervan kun je ook een helpende hand krijgen bij het voorkomen van arbeidsongeschiktheid.

Ondernemer in de persoonlijke dienstverlening

Echte tegenvallers...

Ziekte­verzuim, brand, aansprakelijkheid en een storing op je website. Dit zijn tegenvallers die grote impact hebben op je bedrijf. Welke verzekeringen heb jij nodig?

2. Verzuim­verzekering

Een verzuim­verzekering kan interessant zijn als je personeel in dienst hebt. Bijvoorbeeld als je een kapsalon hebt en bij jou kapsters op de loonlijst staan. Als een kapster ziek wordt, ben je als werkgever verplicht om maximaal twee jaar lang het loon door te betalen.

Met een verzuim­verzekering regel je financiële zekerheid voor de loondoorbetaling en hulp bij een zieke werknemer.

3. Aansprakelijkheids­verzekering

Een klant die in een schoonheidssalon uitglijdt vanwege een natte vloer. Of een medewerker van een kledingreparatiebedrijf die een peperdure jas beschadigt. Het zijn voorbeelden van situaties die kunnen leiden tot schadeclaims.

Voor jou als ondernemer kan dit flink in de papieren lopen. Een aansprakelijkheids­verzekering biedt bescherming tegen schadeclaims.

4. Inventaris- en goederen­verzekering

Als persoonlijke dienstverlener heb je mogelijk kostbare en onmisbare spullen staan. Stel dat je kapper bent, dan zul je onder meer investeren in kappersstoelen, spiegels en wasbakken. Een inventaris- en goederen­verzekering verzekert dit soort spullen.

Daarbij is het ook mogelijk om verbeteringen aan een bedrijfspand mee te verzekeren, zoals een spiegelwand, pantry of houten vloer.

5. Bedrijfsschade­verzekering

Een bedrijfsschade­verzekering biedt dekking bij bedrijfsschade. Deze schade kan ontstaan als je bedrijf stil komt te liggen. Zo is het mogelijk dat je als ondernemer met een reisbureau door waterschade de deuren tijdelijk moet sluiten. Je bedrijf kan hierdoor klanten verliezen en omzet mislopen.

Verder kan bedrijfsschade ontstaan als een website waarvan je bedrijf afhankelijk is een storing heeft.

6. Rechtsbijstand­verzekering

Een conflict met de gemeente over een vergunning, een arbeidsconflict met een werknemer of een klant die niet betaalt. Als persoonlijk dienstverlener met bijvoorbeeld een stomerij kun je op allerlei manieren in een conflict verzeild raken.

Met een rechtsbijstand­verzekering ben je verzekerd van juridische hulp. Daarbij is het mogelijk om incassobijstand mee te verzekeren.

Verzekeringspakket persoonlijke dienstverlening

Meerdere verzekeringen kun je combineren in een verzekeringspakket voor persoonlijke dienstverleners. Zo’n pakket bevat verschillende verzekeringen voor de persoonlijke dienstverlening.

Het voordeel is dat je meerdere verzekeringen overzichtelijk op één polis hebt staan en meestal profiteert van een pakketkorting. Een verzekerings­adviseur kan je hier meer over vertellen.

risico's persoonlijke dienstverlening

Specialist in de persoonlijke dienstverlening

Wat doe je als je arbeidsongeschikt raakt of je wordt aansprakelijk gesteld na een ongeluk? Zorg dat jouw zaak blijft bestaan als het even tegenzit.

Meest gelezen

Whitepapers en online tests