Welke risico’s loop ik?

Verzekeringen whitepaper ondernemer

Ontdek het in de whitepaper over risico's en verzekeringen, inclusief een handige risico-checklist

Verzekeringen zakelijke dienstverlening
Verzekeringen zakelijke dienstverlening

Verzekeringen zakelijke dienstverlening, een overzicht

Van accountantskantoor tot schoonmaakbedrijf, ondernemers in de zakelijke dienstverlening zijn een bont gezelschap. Lees meer over deze branche en de belangrijkste verzekeringen voor zakelijke dienstverleners.

Waar bestaat de zakelijke dienstverlening uit?

De zakelijke dienstverlening bestaat uit bedrijven die hoofdzakelijk diensten verlenen. Dat doen deze zakelijke dienstverleners vooral aan andere bedrijven, in tegenstelling tot bedrijven in de persoonlijke dienstverlening.

Voorbeelden van zakelijke dienstverleners:

Ondanks de verschillen hebben veel van deze bedrijven te maken met specifieke brancherisico’s. Deze risico’s kun je afdekken met verzekeringen voor de zakelijke dienstverlening.

Verzekeringen zakelijke dienstverlening

Ondernemers-AOV

Een ondernemer kan eigenlijk niet ziek zijn. Zijn werk blijft liggen, hij kan zijn afspraken niet nakomen, zijn inkomsten lopen terug. Met een Ondernemers-AOV is het mogelijk om financiële zekerheid te regelen bij arbeidsongeschiktheid. De ondernemer krijgt dan persoonlijke begeleiding bij re-integratie. Vaak zijn er ook preventieve diensten om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

oplossingen zakelijke dienstverleners

Oplossingen voor jou

Als zakelijk dienstverlener kun je tegen allerlei problemen aanlopen. Sommige tegenslagen kunnen een grote impact hebben op je bedrijf.

Verzekering twaalfjarig werkgeversrisico

Een zieke werknemer kan een werkgever tot twaalf jaar lang geld kosten. Zo wordt bij middelgrote en grote werkgevers de Ziektewetuitkering en arbeidsongeschiktheidsuitkering doorbelast. Dit twaalfjarig werkgeversrisico kan worden afgedekt met een combinatie van een verzuim­verzekering, Ziektewet-eigenrisico­verzekering en WGA-eigenrisico­verzekering.

Bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering

Een bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering beschermt een bedrijf tegen schadeclaims. Bijvoorbeeld als een werknemer van een schoonmaakbedrijf in een kantoor een antieke vaas in duigen laat vallen. Het schoonmaakbedrijf kan dan de rekening gepresenteerd krijgen. De werkgever is meestal namelijk aansprakelijk voor schade door fouten, nalatigheden of onvoorzichtigheid van het personeel.

Beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering

Een advocaat kan een verkeerd advies geven aan een cliënt. Of het is mogelijk dat hij de termijn vergeet voor het indienen van zaken. Dit kan leiden tot forse schadeclaims. Voor advocaten is het daarom, zoals in sommige andere beroepsgroepen, wettelijk verplicht om een beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering te hebben. Daarnaast kan een beroepsorganisatie of opdrachtgever dit verplichten.

Inventaris- en goederen­verzekering

Een inventaris- en goederen­verzekering verzekert de inhoud van een bedrijfspand. Daarbij kan het naast inventaris en goederen ook gaan om het huurdersbelang. Bij het laatste kun je denken aan veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die duurzaam aan het pand vastzitten. In het bedrijfspand van een adviesbureau kan bijvoorbeeld een systeemplafond, houten vloer of uitbouw zijn aangebracht.

Elektronica­verzekering

Elektronica is een gewilde buit voor dieven en inbrekers. Daarnaast kan kostbare apparatuur verloren gaan door brand in een bedrijfspand. In beide situaties is de schade vaak groot. Met een elektronica­verzekering is het mogelijk om elektronica te verzekeren. Dat kan onder meer handig zijn voor een reclamebureau dat dure computers en foto- en filmapparatuur heeft staan.

Rechtsbijstand­verzekering

Rechtsbijstand komt goed van pas bij een zakelijk conflict. Maar ook in de situatie dat er nog geen conflict is en advies van pas komt. Een rechtsbijstand­verzekering kan dan juridische hulp bieden. Bijvoorbeeld wanneer een ICT-bedrijf juridisch advies nodig heeft over leveringsvoorwaarden of een contract. Of bij een conflict met een programmeur die onvoldoende functioneert.

Let op

Soms is het mogelijk dat je bepaalde verzekeringen alleen in combinatie kunt afsluiten met een andere verzekering. Zo kun je een elektronica­verzekering soms alleen afsluiten in combinatie met een inventaris- en goederen­verzekering.

Verzekeringspakket zakelijke dienstverlening

Meerdere verzekeraars bieden een verzekeringspakket voor zakelijke dienstverleners aan. Zo’n pakket bevat verschillende verzekeringen voor de zakelijke dienstverlening. Het voordeel is dat je meerdere verzekeringen overzichtelijk op één polis hebt staan en meestal profiteert van een pakketkorting. Een verzekerings­adviseur kan je hier meer over vertellen.

zakelijke dienstverlener ondernemer risico

Zakelijke dienstverlener

Een beroepsfout kan je een fikse schadeclaim opleveren. Zorg dat jouw zaak blijft bestaan als het even tegenzit.

Meest gelezen

Whitepapers en online tests