Wat kost horeca­personeel?

horecapersoneel

Krijg direct inzicht in kosten van horeca­personeel.

Verzekeringen horeca personeel
Verzekeringen horeca personeel

7 verzekeringen voor horeca­personeel

357 Welke verzekeringen heb je nodig voor personeel in de horeca? Bekijk 7 manieren om je werknemers en je bedrijf goed te verzekeren tegen financiële schade.

Financieel vangnet horeca­personeel

Als je personeel in dienst hebt loopt je bedrijf meer risico's. Jouw chef-kok kan zomaar ziek worden, je ober kan een ongeluk krijgen en je gastvrouw kan een schadeclaim indienen na een arbeidsconflict. Heb jij in zulke gevallen een financieel vangnet?

Naast verzekeringen om je bedrijf te beschermen, kun je ook verzekeringen afsluiten voor je personeel. Als goede werkgever in de horeca koester je je hardwerkende teamleden. Natuurlijk wil je hun ook wat meer zekerheid bieden.

Je kunt verzekeringen slim inzetten als secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarmee kun je goed personeel aantrekken en langer behouden.

7 verzekeringen personeel horeca

1. Verzuim­verzekering

Met name voor kleine horecabedrijven is een verzuim­verzekering onmisbaar. Als je werknemer onverhoopt lang ziek is, zit je met een groot probleem. Je moet zijn loon doorbetalen en voor vervanging zorgen.

Een verzuim­verzekering zorgt ervoor dat je het loon van je zieke werknemer door kan betalen. Daarnaast krijg je vaak ook hulp bij het voorkomen van verzuim en de re-integratie van zieke werknemers.

Weet jij wat een zieke werknemer in de horeca precies kost? Lees het artikel Ziekte­verzuim in de horeca, dit zijn de kosten.

2. WIA-verzekering

Als je horecawerknemer door ziekte langdurig uit de running is, bestaat de kans dat zijn inkomen flink daalt. Bijvoorbeeld als de WIA-uitkering lager uitvalt dan het loon of als er geen recht is op WIA.

Horeca ziekteverzuimverzekering

Ziekte­verzuim in de horeca

Struikelt je gastvrouw of snijdt je chef-kok zich en raakt hij of zij daarbij ernstig gewond? Het kan zijn dat jouw medewerker voorlopig niet kan werken

Collectieve WIA

Als werkgever kun je hiervoor een collectieve WIA-verzekering afsluiten. Hiermee geef je jouw horeca­personeel een extra vangnet én een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

3. Ongevallen­verzekering

Je chefkok verbrandt zijn arm, je ober struikelt en breekt zijn been. In de horeca gaat het nogal eens mis. De gevolgen voor de getroffen werknemer kunnen groot zijn. Wat als je werknemer blijvend invalide is of zelfs overlijdt?

Met een ongevallen­verzekering regel je als goed werkgever een eenmalige uitkering voor werknemers die een arbeidsongeval krijgen.

Een uitgebreide ongevallen­verzekering dekt alle ongevallen, 24 uur per dag. De dekking bestaat uit het uitkeren van het afgesproken bedrag als de werknemer overlijdt of een uitkering als de werknemer invalide is.

4. Nabestaanden­verzekering

Als een werknemer overlijdt, zal dat hard aankomen bij de nabestaanden. Emotioneel, maar soms ook in financieel opzicht.

Met een nabestaanden­verzekering geef je jouw horeca­personeel meer financiële zekerheid. Mocht een werknemer overlijden terwijl hij bij jou in dienst is, dan kunnen de nabestaanden dankzij deze verzekering terugvallen op een eenmalige of maandelijkse uitkering.

5. Anw-gat­verzekering of Anw-pensioen

In Nederland kennen we de Algemene nabestaandenwet (Anw). Deze wet geeft de partner van een overleden werknemer recht op een uitkering van de overheid. Maar deze uitkering is zeer minimaal en aan allerlei voorwaarden gebonden.

Met een Anw-pensioen kun je ervoor zorgen dat de overheidsuitkering wordt aangevuld met een maandelijks bedrag. Hiermee krijgt de nabestaande van je werknemer meer financiële armslag.

Verschil nabestaanden­verzekering en Anw-pensioen

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de nabestaanden­verzekering (4) en het Anw-pensioen (5). Bij het Anw-pensioen kunnen werknemers zelf beslissen of ze wel of niet meedoen. Kijk voor alle verschillen tussen beide producten in het overzicht van nabestaanden-voorzieningen.

6. Ziektewet-eigenrisico­verzekering

Als je ervoor gekozen hebt om eigenrisicodrager te zijn voor de Ziektewet, is het slim om een Ziektewet-eigenrisico­verzekering af te sluiten.

Ziekewetuitkering

Als eigenrisicodrager moet je de Ziektewetuitkering betalen van werknemers die in de Ziektewet terechtkomen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het tijdelijke contract van een werknemer afloopt terwijl hij ziek is.

Met de Ziektewet-eigenrisico­verzekering breng je dit risico onder bij een verzekeraar.

7. WGA-eigenrisico­verzekering

Misschien heb je er (ook) voor gekozen eigenrisicodrager te zijn voor de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). In dat geval ben je verantwoordelijk voor de WGA-uitkering van arbeidsongeschikte werknemers.

Een werknemer krijgt deze uitkering na twee jaar ziekte, als verwacht wordt dat hij (in de toekomst) nog zal kunnen werken. Met een WGA-eigenrisico­verzekering kun je ook dit risico onderbrengen bij een verzekeraar.

Slimme opties voor horecawerkgevers

  1. Personeels­pakket
    Met een personeels­pakket ben je in een keer verzekerd voor de belangrijkste risico’s rondom personeel. Dit is goedkoper dan het afsluiten van losse verzekeringen. Ook krijg je als onderdeel van dit pakket ondersteuning om risico's te voorkomen of de gevolgen van een risico te beperken.

  2. Verzekeringspakket horeca
    Als je het personeels­pakket combineert met verschillende bedrijfs­verzekeringen, profiteer je optimaal. Je kunt dan zelf een compleet pakket voor de horeca samenstellen, toegesneden op jouw specifieke wensen en supervoordelig, dankzij de extra pakketkorting.

  3. Advies op maat
    Welke verzekeringen heb jij echt nodig? En welke polisvoorwaarden sluiten het beste aan bij jouw situatie? Schakel een verzekerings­adviseur in om samen met jou de beste verzekeringen te kiezen.

Ondernemer in de horeca risico's

Voorkom risico's in de horeca

Brand in de keuken of een lekkage van drankinstallaties kun je verzekeren in één pakket, speciaal voor horecaondernemers. Stel je eigen pakket samen.

Meest gelezen

Whitepapers en online tests