Welke risico’s loop ik?

Verzekeringen whitepaper ondernemer

Ontdek het in de whitepaper over risico's en verzekeringen, inclusief een handige risico-checklist

Personeel verzekeringen bouw verzekeren
Personeel verzekeringen bouw verzekeren

Checklist verzekeringen bouw­personeel

439 Welke verzekeringen heb je nodig voor bouw­personeel? Zorg goed voor je bouwwerknemers en voorkom financiële schade. Gebruik deze checklist.

Checklist verzekeringen bouw­personeel

Bouw­personeel brengt allerlei risico's met zich mee. Jouw dakdekker kan een ongeluk krijgen, je kraanmachinist maakt een kostbaar foutje of je metselaar is voor lange tijd uit de running door een hernia.

De gevolgen van dit soort tegenvallers kun je beperken met de juiste verzekeringen. Naast verzekeringen om je bedrijf te beschermen, kun je ook bepaalde verzekeringen afsluiten voor je personeel.

Goed werkgeverschap

Met de juiste verzekeringen voor personeel laat je zien dat je een goede werkgever bent. Zo kun je werknemers langer in dienst houden.

De volgende verzekeringen zijn aan te raden voor werkgevers in de bouw:

 • Verzuim­verzekering bouw­personeel

Voor bouwbedrijven met personeel is een verzuim­verzekering onmisbaar. Als jouw bouwplaatswerknemer langdurig ziek wordt, zit je met een groot probleem. Je moet het loon doorbetalen en voor vervanging zorgen.

Een verzuim­verzekering zorgt ervoor dat je het loon van je zieke werknemer door kan betalen. In de meeste gevallen krijg je ook hulp om ziekte en blessures te voorkomen. Daarnaast krijg je begeleiding bij de re-integratie van een zieke werknemer.

Kosten zieke bouwwerknemer

Reken eens uit hoeveel het jouw bedrijf zou kosten als een werknemer 3 maanden niet kan werken. Bekijk het artikel Wat kost een zieke werknemer in de bouw?

Bouwondernemer risico

Ken jij de risico's in de bouw?

In de bouw ligt een ongeluk op de loer. Hoe kun je risico's voorkomen en de schade beperken? Zorg dat jouw bouwbedrijf blijft bestaan als het even tegenzit.

Hoe duur is een verzuim­verzekering voor bouwbedrijven eigenlijk? Dat hangt af van jouw wensen en bedrijfssituatie. Vraag vrijblijvend een offerte verzuim­verzekering aan bij meerdere verzekeraars en vergelijk de kosten. 

 • WIA-verzekering bouw

Naast je bedrijf kun je ook je werknemer extra beschermen als hij voor lange tijd niet kan werken. De kans is groot dat zijn inkomen flink daalt. Bijvoorbeeld als de WIA-uitkering veel lager uitvalt dan zijn loon of als er helemaal geen recht is op WIA.

Als werkgever kun je een collectieve WIA-verzekering afsluiten. Daarmee geef je jouw bouw­personeel de zekerheid van een goed inkomen bij ziekte.

Kosten WIA-verzekering bouw

Hoe duur is een WIA-verzekering? Vraag een offerte WIA-verzekering aan bij een verzekeraar.

 • Ongevallen­verzekering bouw

In de bouw is het risico op een ongeluk vrij groot. De gevolgen voor een betrokken werknemer kunnen enorm zijn. Wat als je werknemer blijvend invalide wordt of zelfs overlijdt?

Met een ongevallen­verzekering zorg je als werkgever voor een eenmalige uitkering voor werknemers die een arbeidsongeval krijgen. De uitkering is een vooraf afgesproken bedrag. Een uitgebreide ongevallen­verzekering dekt alle ongevallen, 24 uur per dag.

Kosten ongevallen­verzekering bouw

Hoe duur is een ongevallen­verzekering? Vraag een offerte ongevallen­verzekering aan en ontdek de kosten.

 • Nabestaanden­verzekering

Als een werknemer overlijdt, is dat natuurlijk een enorme klap voor de nabestaanden. Niet alleen emotioneel gezien, maar vaak ook in financieel opzicht.

Met een nabestaanden­verzekering geef je jouw werknemer en zijn familie meer financiële zekerheid. Mocht een werknemer overlijden terwijl hij bij jou in dienst is, dan krijgen de nabestaanden eenmalig een afgesproken bedrag of een maandelijkse uitkering.

Kosten nabestaanden­verzekering bouw

Hoe duur is een nabestaanden­verzekering in de bouw? Vraag een offerte nabestaanden­verzekering aan bij je verzekeraar of adviseur.

 • Anw-gat­verzekering of Anw-pensioen

In Nederland kennen we de Algemene nabestaandenwet (Anw). Deze wet geeft de partner van een overleden werknemer recht op een uitkering van de overheid. Maar deze uitkering is zeer minimaal en aan allerlei voorwaarden gebonden.

Met een Anw-pensioen kun je ervoor zorgen dat de overheidsuitkering wordt aangevuld met een maandelijks bedrag. Hiermee krijgt de nabestaande van je werknemer meer financiële armslag.

Verschil met nabestaanden­verzekering

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de nabestaanden­verzekering en het Anw-pensioen. Bij het Anw-pensioen kunnen werknemers zelf beslissen of ze wel of niet meedoen.

Kosten Anw-gat­verzekering bouw

Wil je weten wat een Anw-gat­verzekering of Anw-pensioen zou kosten voor jouw bedrijf? Vraag vrijblijvend een offerte Anw-pensioen aan bij meerdere verzekeraars naar keuze en vergelijk de kosten.

 • Ziektewet-eigenrisico­verzekering

Als je ervoor gekozen hebt om eigenrisicodrager te zijn voor de Ziektewet, is het slim om een Ziektewet-eigenrisico­verzekering af te sluiten.

Als eigenrisicodrager moet je de Ziektewetuitkering betalen van werknemers die in de Ziektewet terechtkomen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het tijdelijke contract van een werknemer afloopt terwijl hij ziek is. Met de Ziektewet-eigenrisico­verzekering breng je dit risico onder bij een verzekeraar.

Kosten ZW-eigenrisico­verzekering bouw

Wat kost een Ziektewet-eigenrisico­verzekering in de bouw? Vraag een offerte aan voor jouw bedrijf bij een verzekeraar naar keuze.

 • WGA-eigenrisico­verzekering

Misschien heb je er (ook) voor gekozen eigenrisicodrager te zijn voor de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). In dat geval ben je verantwoordelijk voor de WGA-uitkering van arbeidsongeschikte werknemers.

Een werknemer krijgt deze uitkering na twee jaar ziekte, als verwacht wordt dat hij (in de toekomst) nog zal kunnen werken. Met een WGA-eigenrisico­verzekering kun je ook dit risico onderbrengen bij een verzekeraar.

Kosten WGA-eigenrisico­verzekering bouw

Wat kost deze verzekering? Vraag een offerte WGA-eigenrisico­verzekering aan voor jouw bedrijf.

Besparen op verzekeringen bouw­personeel, 2 tips

Verzekeringen geven je rust en zekerheid, maar het is wel een investering. Hoe kun je slim besparen op de premiekosten? 2 tips:

 1. Schakel een expert inVerzekeringen bouwpersoneel overzicht
  Zorg dat je geen onnodig dure verzekeringen afsluit. En belangrijker nog: zorg dat de polisvoorwaarden goed aansluiten bij jouw wensen. Het zou zonde zijn als je onderverzekerd of juist oververzekerde bent. Een onafhankelijke verzekerings­adviseur weet waar je op moet letten. Hij kan samen met jou de beste verzekeringen kiezen.

 2. Ga voor een verzekeringspakket
  Een verzekeringspakket is in verhouding goedkoper dan het afsluiten van losse verzekeringen. Welke opties heb je als werkgever in de bouw? Bijvoorbeeld deze twee pakketten:

Personeels­pakket

Met een personeels­pakket ben je in een keer verzekerd voor de belangrijkste risico’s rondom personeel. Ook krijg je als onderdeel van dit pakket extra ondersteuning om risico's te voorkomen en de gevolgen te beperken.

Verzekeringspakket bouw

Als je het personeels­pakket combineert met verschillende bedrijfs­verzekeringen, profiteer je optimaal. Je kunt een compleet pakket voor de bouw samenstellen dat past bij jouw bedrijf.

Meer verzekeringen bouwbedrijf

Verzekering bouwbedrijf
Top 5 verzekeringen in de bouw

Ondernemen in de bouw is prachtig, maar gaat gepaard met veel risico's. Naast verzekeringen voor bouw­personeel heb je ook verzekeringen nodig om je bedrijf te beschermen. Welke verzekeringen zijn onmisbaar in de bouw?

Risicomanagement

Met behulp van risicomanagement kun je succesvol blijven ondernemen. Je brengt je risico's in kaart en neemt maatregelen om deze te voorkomen of te beperken.

Ook kun je risico's afdekken door middel van bouw­verzekeringen met speciale dekkingen voor jouw branche.

Denk aan opdrachtgevers die niet betalen, schade aan het werk van jouw klanten of diefstal van je bestelbus of gereedschap.

Hoe versterk je jouw bouwbedrijf? Lees meer over de top 5 verzekeringen in de bouw.

Vragen over verzekeringen bouw­personeel

 • Waarom heb je verzekeringen nodig in de bouw?Ondernemers in de bouw lopen veel risico. Een ernstig ongeluk kan zomaar leiden tot financiële problemen of zelfs een faillissement. Zeker als je bouw­personeel in dienst hebt, is het slim bepaalde verzekeringen af te sluiten. Dan weet je zeker dat je bedrijf verder kan na een tegenslag.
 • Welke verzekeringen heb je nodig voor bouw­personeel?Het is slim je bedrijf te verzekeren tegen verzuim en ongelukken. Met een verzuim­verzekering kun je het loon van je werknemers doorbetalen tijdens hun ziekte. Met een ongevallen­verzekering zorg je voor een uitkering voor werknemers na een arbeidsongeval. Verder kun je kiezen voor een collectieve WIA-verzekering, een nabestaanden­verzekering, een Anw-pensioen, een Ziektewet-eigenrisico­verzekering en een WGA-eigenrisico­verzekering.
 • Wat zijn de kosten van verzekeringen in de bouw?Omdat de risico's in de bouw groot zijn, zijn de kosten van verzekeringen vaak hoger dan gemiddeld. De exacte kosten zijn afhankelijk van jouw type bedrijf, het aantal werknemers en het werk dat ze doen. Verder kun je de hoogte van uitkeringen en het eigen risico aanpassen, waardoor je premie omlaag gaat. Je kunt offertes aanvragen voor jouw bedrijf en/of een verzekerings­adviseur inschakelen om verzekeringen te vergelijken.

Bouwondernemer

Specialist in de bouw

Wat doe je als er schade is veroorzaakt tijdens de bouw of je gereedschap is gestolen? Zorg dat jouw zaak blijft bestaan als het even tegenzit.

Meest gelezen

G-rekening, wat is het en hoe werkt het?

33114 Werk je met uitzendkrachten? Of leen je zelf wel eens personeel uit? Dan kun je te maken krijgen met een zogeheten g-rekening. Wat is een g-rekening? Hoe gebruik je hem precies?

Tijdspaarfonds Bouw & Infra, wat en hoe?

18254 Ben je werkgever in de bouw? Dan heb je te maken met het Tijdspaarfonds Bouw & Infra. Lees wat deze regeling inhoudt en hoe je er als ondernemer mee om moet gaan.

Whitepapers en online tests