Arbeidsgehandicapten op netvlies werkgever

29 januari 2014
Arbeidsgehandicapte werknemer

Werkgevers hebben wel degelijk oog voor arbeidsgehandicapten. Zij creëren banen voor hen, zoals afgesproken in het sociaal akkoord. Dat stellen Ton Heerts van vakcentrale FNV en Jannes van der Velde van werkgeversvereniging AWVN.

Arbeidsgehandicapte werknemer

Vakbond CNV Vakmensen sprak eerder zijn zorgen uit over de hoeveelheid werk voor onder meer jongere arbeidsgehandicapten. In een inventarisatie gaf zo’n 80 procent van de bedrijven aan dat zij geen werk hebben voor deze groep. Daarbij ging het om de sectoren vervoer, voeding, industrie en bouw.

Heerts stelt nu dat hij juist eerste positieve signalen ziet. Zo spraken werkgevers in de regio IJssel-Vecht af dat zij duizend extra banen creëren voor arbeidsgehandicapten. Dat doen zij bovenop de afspraken in het sociaal akkoord. De vakbondsman voegt daaraan toe dat de sociale partners nog maar net zijn begonnen.

Stok achter de deur

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid publiceerde onlangs het wetsvoorstel van de Quotumwet. Deze wet treedt in werking als werkgevers eind 2015 hun eerder toegezegde banenafspraak niet zijn nagekomen. Volgens haar is dit dan ook bedoeld als stok achter de deur.

Als Klijnsma gebruikmaakt van de Quotumwet, komt er een boete van ten minste 5000 euro voor bedrijven die onvoldoende arbeidsgehandicapten aannemen. Dit bedrag wordt berekend per niet ingevulde arbeidsplaats. De regels zullen van toepassing zijn op bedrijven met 25 werknemers of meer.

Bron: Nu.nl

29 januari 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.