51% MKB niet bang voor cybercrime

29 maart 2019
Cybercrime MKB beveiliging

Meer dan de helft van de ondernemers in Nederland is niet bang voor cybercrime. Daarnaast weet ruim 17% niet eens wat het is.

Cybercrime MKB beveiliging

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 196 ondernemers en leidinggevenden.

Geen angst voor cybercrime

Net iets meer dan de helft van de respondenten (51%) zegt geen angst te hebben voor cybercrime. 31,6% is wel 'bang' voor dit fenomeen.

Toch is cybercrime een reëel gevaar. Ook als je een klein bedrijf hebt. Uit eerder onderzoek blijkt dat de helft van de kleine ondernemers al eens het doelwit was van cybercrime. Ongeveer twintig procent van de ondernemers werd ook daadwerkelijk getroffen.

Cybercrime onbekend

Opvallend genoeg geeft ruim 17% van de ondernemers en leidinggevenden aan dat zij niet weten wat cybercrime is. 

Bescherm je tegen cybercrime

Kleine bedrijven zijn steeds vaker het doelwit van cybercriminelen. Bescherm je bedrijf tegen hacks en datadiefstal.

Beperk je risico

Wat is cybercrime dan precies?

Cybercrime is het doelmatig aanvallen van computers. Dit kan in verschillende vormen, bijvoorbeeld door het verspreiden van virussen of het blokkeren van bepaalde bestanden. Als je het slachtoffer wordt van cybercrime kan dit grote gevolgen hebben voor je bedrijf.

Voorbeelden van cybercrime zijn phishing, hacking, malware, ransomware en DDoS-aanvallen. Cybercrime kan leiden tot financiële schade, ontevreden klanten en reputatieschade. Je kunt zelfs aansprakelijk gesteld worden omdat er klant- of personeelsgegevens zijn gestolen.

Tips voor ondernemers

Gelukkig kun je veel doen om cybercrime te voorkomen en de schade te beperken. Benut de volgende tips voor ondernemers in het MKB. Klik op de link voor meer informatie:

29 maart 2019

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.