Wat zijn de kosten van personeel?

kosten personeel hoeveel

Krijg grip op je kosten en ga direct aan de slag met bespaartips.

groeien met personeel video serie
groeien met personeel video serie

Video-serie: Groeien met personeel

Een goede strategie rondom personeel is cruciaal voor de groei van je bedrijf. Hoe doen andere groeiende bedrijven dat eigenlijk? Enthousiaste ondernemers aan het woord. Bekijk de video's.

Welke rol speelt personeel bij de groei van een bedrijf? Wat zijn de valkuilen? Hoe groeit personeel met je mee? Ervaren groei-ondernemers delen hun ervaring. 

Ondernemers aan het woord in deze video-serie:

  • Jochum Jarigsma, Twona
  • Annette Wassenaar, Yellow Walnut
  • Theo Huijbreghts, Co-Creatie Buro
  • Floris Venneman, Bureauvijftig
  • Mark Kalse, DailyPay
  • Sjon Sluys, Sjonic

1. Eerste werknemer aannemen

Iemand moet de eerste zijn. Maar wie? Rondom het aannemen van je eerste werknemer kun je veel leren over groei. Tijdens de Sprout Challengernight vroegen we ondernemers naar hun ervaringen rondom het aannemen van personeel. Hoe spannend is het om die eerste persoon in dienst te nemen?

2. Beste personeels­beslissing ooit

Op zoek naar het geheim van de smid. Door welke beslissing rond personeel werd extra groei mogelijk gemaakt? Drie ondernemers delen hun groeigeheim:

3. Risico's rondom personeel

En dan de valkuilen. Welke moet je omzeilen en welke moet je dichten om gezond te kunnen groeien met je bedrijf? Ondernemers aan het woord over de belangrijkste risico's èn de oplossingen.

Extra: Groeien met personeel in de horeca

En hoe kun je groeien in de horeca? Benut tips van twee ondernemers met een horecabedrijf. Wat is hun beste personeels­beslissing ooit geweest? Wat zijn de belangrijkste risico's? En hoe belangrijk zijn verzekeringen in de horeca?

Branches ondernemers

Ken jij de risico's al?

Jouw bedrijf is goud waard, voorkom uitglijders. Ontdek de gevaren in de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, persoonlijke of zakelijke dienst­verlening en beperk je risico's.

Meest gelezen

8 tips voor een goede taakverdeling

Een goede taakverdeling houdt rekening met de kwaliteiten en wensen van je medewerkers. Daarmee kunnen zij niet alleen efficiënter werken, maar ook het werkplezier vergroten. Acht manieren om het werk beter te verdelen.

10 schouderklopjes voor medewerkers

Waardering motiveert medewerkers en leidt tot meer betrokkenheid. Geef jij je medewerkers regelmatig een complimentje? Tien tips om personeel extra te motiveren met een schouderklopje.

Zo geef je constructieve feedback

Als leidinggevende geef je vaak feedback, zowel bewust als onbewust. Het is niet eenvoudig om dit op een goede manier te doen, maar wel essentieel voor een goede relatie met jouw personeel. Iedere medewerker wil graag terugkoppeling, maar tegelijkertijd niet in de hoek worden gezet.

7 tips voor effectief delegeren en loslaten

Het delegeren en loslaten van taken is niet altijd even makkelijk. Je verliest invloed en controle, terwijl je erop moet vertrouwen dat de ander de taak goed uitvoert. Zeven tips om op een effectieve manier werk uit handen te geven.

Whitepapers en online tests