Factsheet Wet werk en zekerheid
Factsheet Wet werk en zekerheid

Handige factsheets over de Wet werk en zekerheid

De Wet werk en zekerheid kan vragen opleveren bij werkgevers. Bijvoorbeeld bij het verlengen van een arbeids­overeenkomst. Handige factsheets van de overheid bieden uitkomst.

De Wet werk en zekerheid zet het arbeidsrecht op zijn kop. De eerste wijzigingen zijn in werking getreden op 1 januari 2015. Die hadden onder meer betrekking op de proeftijd, het concurrentiebeding en de aanzegtermijn. Daarnaast doen zich per 1 juli 2015 belangrijke wijzigingen voor in het ontslagrecht.

Veel werkgevers zijn niet goed op de hoogte van de maatregelen in deze wet. Zo blijkt uit onderzoek van uitzender Tempo-Team dat 40 procent niet weet dat een medewerker na twee jaar recht heeft op een vast dienstverband. Dit soort feiten lees je in enkele factsheets die de overheid heeft gepubliceerd.

Factsheets Wet werk en zekerheid

De factsheets over de Wet werk en zekerheid kun je gratis downloaden. Ze gaan over de volgende onderwerpen:

Bron: Rijksoverheid.nl

Meest gelezen

Cao verplicht in 4 gevallen

23837 De kans is groot dat jouw onderneming ook gebonden is aan een cao. In welke gevallen is een cao verplicht? Ga na of de cao verplicht is en voorkom hoge claims van werknemers.

Wat houdt goed werkgeverschap in?

18494 De wet verplicht bedrijven zich als 'goed werkgever' te gedragen. Daarbij spelen 6 beginselen een belangrijke rol. Wat houden deze beginselen in en hoe werken ze in de praktijk?

Whitepapers en online tests