Expats verzekeren met een expatverzekering

- bijgewerkt op 02 maart 2017
Expatverzekering

Een expatverzekering geeft je werknemers een gerust gevoel. Daardoor kunnen zij zich met volle aandacht richten op hun internationale avontuur. Welke mogelijkheden heb je om expats te verzekeren?

Expatverzekering

Bij het uitzenden van personeel moet je vaak veel regelen. Verzekeringen voor expats verdienen daarbij bijzondere aandacht. Andere verzekeringen bieden in het buitenland namelijk meestal geen (of geen toereikende) dekking. Daarnaast kunnen expats te maken krijgen met specifieke risico’s, zoals:

  • plotseling moeten terugkeren naar Nederland voor een ziek familielid
  • over grote afstand vervoerd moeten worden naar een ziekenhuis, omdat zorg plaatselijk niet aanwezig is

Als werkgever wil je er natuurlijk voor zorgen dat in zulke gevallen alles goed geregeld is. Expats moeten zich namelijk volledig kunnen richten op hun werkzaamheden. Dat doe je door hen dezelfde zekerheid te bieden als in Nederland. Met een expatverzekering regel je dit zonder dat je er omkijken naar hebt.

Voordelen expatverzekering

Verzekerd van zorg

Expats schrijven zich in Nederland meestal uit en zitten dan zonder Nederlandse zorgverzekering. Bij een expatverzekering kun je ziektekosten meeverzekeren, zodat zij verzekerd zijn van zorg. Dat is noodzakelijk, omdat zorgkosten flink kunnen oplopen. Zo moet je in de Verenigde Staten soms wel 50.000 dollar betalen voor een bevalling.

Ondersteuning alarmcentrale

Bij een expatverzekering krijg je ondersteuning door een alarmcentrale. Die biedt vaak meer dan alleen medische evacuatie. Zo zijn alarmcentrales goed ingevoerd als het gaat om ziekenhuizen wereldwijd. Dat is prettig omdat ze je bij een ziekenhuisopname kunnen vertellen waar je het beste naar toe kunt gaan. Ook kunnen zij de terugkeer naar Nederland regelen als het bijvoorbeeld niet goed gaat met een naaste familielid. 

Werknemers grenzeloos goed verzekerd

Heb je werknemers die tijdelijk in het buitenland werken en wonen? Dan zorg je er met een Expat Pakket voor dat zij tegen belangrijke risico’s zijn verzekerd.

Lees verder

Gemak bij een collectieve verzekering

Een collectieve expatverzekering kan je veel gemak bieden. Je krijgt als werkgever maar één nota voor de kosten. Daarnaast heb je één pakket dat geldt voor alle werknemers en eventueel ook hun gezin. Je hoeft dus niet iedere keer een nieuw pakket samen te stellen. Vaak wordt er voor bedrijven met meerdere expats ook afgesproken dat werknemers altijd geaccepteerd worden (zonder medische keuring).

Nederlandstalige voorwaarden

Het is belangrijk dat je expats weten wat wel of niet gedekt is. Bij buitenlandse verzekeringen is dat vaak lastig. De kans is namelijk groot dat de voorwaarden zijn opgesteld in een andere taal. Als je in Nederland een expatverzekering afsluit, dan heb je ook de beschikking over Nederlandstalige voorwaarden.

Onderdelen expatverzekering

Ziektekosten

Zorg is overal ter wereld verschillend geregeld. Wat je in Nederland gewend bent, is in veel andere landen geen vanzelfsprekendheid. Het is daarom belangrijk dat je jouw expats dekking biedt voor ziektekosten. Daarmee beschikken zij over alle belangrijke zorg, van huisarts tot harttransplantatie.

Tandheelkundige kosten

Tandheelkundige kosten kunnen behoorlijk oplopen, helemaal als iemand kronen of bruggen nodig heeft. Je kunt expats hiervoor verzekeren met de extra dekking voor tandheelkundige kosten. Deze dekking is meestal niet aanwezig in het onderdeel voor ziektekosten.

Arbeidsongeschiktheid

Wanneer een werknemer arbeidsongeschikt raakt, kan zijn inkomen flink achteruitgaan. Dit is een reëel risico, want ieder jaar raken veel mensen arbeidsongeschikt. Vooral in het buitenland kan dit grote gevolgen hebben voor je werknemers. Expats kunnen namelijk niet altijd terugvallen op de WIA. En hun inkomensterugval is vaak extra groot, omdat ze meestal meer verdienen dan in Nederland. Om deze gevolgen op te vangen, kun je als werkgever een uitkering bij arbeidsongeschiktheid regelen.

Ongevallen

Ook werknemers in het buitenland kunnen een ongeval krijgen. Als dit leidt tot blijvende invaliditeit of overlijden, raakt dit de werknemer of de nabestaanden ook in hun portemonnee. Een ongevallenverzekering kan het financiële leed verzachten. Je kunt hiermee een bedrag verzekeren dat wordt uitgekeerd als de expat door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.

Let op

Het is mogelijk dat je alleen bepaalde combinaties kunt verzekeren. Soms kun je tandheelkundige kosten bijvoorbeeld alleen combineren met ziektekosten.

Expatverzekeringen vergelijken

Het is zinvol om verschillende expatverzekeringen met elkaar te vergelijken. Een adviseur kan je daarbij ondersteunen. Het voordeel is dat je belangrijke zaken daardoor minder snel over het hoofd ziet. Ook kan hij je inzicht geven in de kosten van een expatverzekering.

Gratis whitepaper met:

  • Je eigen risico-checklist
  • Tips van ondernemers
  • Top 5 verzekeringen per branche

Download whitepaper

- bijgewerkt op 02 maart 2017

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Advies nodig over jouw bedrijfsrisico’s?

X

Wil je weten waar je in jouw bedrijf op moet letten?
Vraag het aan een adviseur.

Plan afspraak