Vuurwerk
Vuurwerk

5 eindejaarstips voor werkgevers

In 2014 gaan enkele belangrijke wijzigingen in. Het is een goed idee om daar als werkgever alvast rekening mee te houden. Op de drempel van het nieuwe jaar geven we vijf onmisbare tips.

1. Minimumloon en jaaropgaaf

Met ingang van 1 januari 2014 stijgt het minimumloon. Zorg ervoor dat je administratie hierop is voorbereid.

Check daarnaast of de jaaropgaaf over 2013 alle verplichte gegevens bevat. Hoewel de jaaropgaaf vormvrij is en dus ook gewoon uit je administratiepakket mag rollen, kun je gebruikmaken van het model voor een jaaropgaaf over 2013 van de Belastingdienst.

2. Premiekorting voor jongere werknemer

Vanaf 1 januari 2014 is het aannemen van een jongere werknemer extra aantrekkelijk. Werkgevers komen dan in aanmerking voor een premiekorting van 3.500 euro per jaar.

Voorwaarde is dat de werknemer tussen de 18 en 27 jaar is en een WW- of bijstandsuitkering ontvangt. Ook moet hij minimaal een halfjaarcontract voor minimaal 32 uur per week krijgen.

3. AOW-leeftijd en pensioenleeftijd

De AOW-leeftijd gaat per 1 januari 2014 verder omhoog naar 65 jaar en 2 maanden. Daardoor ontstaat op een later moment recht op een AOW-uitkering.

Tegelijk moet in pensioenregelingen voortaan rekening worden gehouden met een pensioenleeftijd van 67 jaar. Dat gebeurt door het verlagen van het maximale percentage van het loon dat wordt gebruikt voor de opbouw van het pensioen.

4. Subsidieregeling praktijkleren

De Subsidieregeling praktijkleren vervangt in 2014 de afdrachtvermindering onderwijs. De nieuwe regeling is interessant voor werkgevers die praktijkleerplaatsen of werkleerplaatsen aanbieden.

Zij kunnen een tegemoetkoming ontvangen in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Op de website van Agentschap NL lees je wanneer en hoe je in aanmerking komt voor de subsidie.

5. Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas

Per 1 januari 2014 wordt de Ziektewet gemoderniseerd. Dit houdt in dat werkgevers voortaan ook een gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) betalen voor flexwerkers. De Belastingdienst verstuurt tussen 18 en 24 december 2013 brieven met het premiepercentage. Dit heb je in 2014 nodig voor de aangifte van de loonheffingen.

Meest gelezen

WW-premie, hoe werkt het nu?

12624 Voor iedere werknemer betaal je maandelijks WW-premie. Wat is WW-premie? Wat zijn de veranderingen door de WAB? En hoe bereken je de WW-premie? Een handig overzicht.

Whitepapers en online tests