Oudere werknemer
Oudere werknemer

50-plussers kansrijk in detailhandel en dienstverlening

Nederland telt een groot aantal werkzoekende 50-plussers. Zij maken de meeste kans op werk in de detailhandel en zakelijke dienstverlening. Dat blijkt uit de Barometer 50-plus van het UWV.

De Barometer 50-plus verschijnt iedere twee maanden. Het UWV geeft daarmee een actueel beeld van de positie van ouderen op de arbeidsmarkt. Uit de laatste editie blijkt dat voor hen steeds meer lichtpuntjes zichtbaar zijn. Zo vonden meer ouderen een baan in de eerste vier maanden van het jaar.

Banen liggen voor ouderen alleen nog niet overal voor het oprapen. Zo biedt de ene branche meer kans op werk dan de andere. Het is volgens het UWV bijvoorbeeld gunstig als in een branche veel nieuwe banen worden verwacht en daar nog relatief weinig oudere werknemers werkzaam zijn.

Retailondernemer loopt risico

Iedere retailer loopt risico's

Brand in je winkel of een storing in je webshop kan omzetverlies betekenen. Zorg dat jouw zaak blijft bestaan als het even tegenzit.

Detailhandel en dienstverlening

De meeste kansen voor ouderen liggen momenteel in de detailhandel en zakelijke dienstverlening. Bij de dienstverlening gaat het dan bijvoorbeeld om uitzendbanen en specialistische adviesfuncties. Daarentegen is de verwachting in de gezondheidszorg minder positief vanwege een verwachte krimp van banen.

Het aannemen van oudere werknemers kan allerlei voordelen met zich meebrengen. Zo beschikken zij meestal over een schat aan ervaring en staan ze vaak te trappelen om aan de slag te gaan. Volgens het UWV blijkt daarnaast uit onderzoek dat oudere consumenten graag worden geholpen door mensen met ervaring.

Bron: UWV

Meest gelezen

Whitepapers en online tests