Wet werk en zekerheid
Wet werk en zekerheid

Wet werk en zekerheid wordt mogelijk aangepast

De Wet werk en zekerheid wordt mogelijk aangepast. Zo zou de transitievergoeding na twee jaar ziekte worden geschrapt. Dat heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) laten weten.

Door de Wet werk en zekerheid heb je als werkgever te maken met de transitievergoeding. Een werknemer kan aanspraak maken op deze vergoeding als hij twee jaar of langer bij je in dienst is geweest. Dit is ook het geval als je de werknemer na twee jaar ziekte ontslaat.

Onder andere op het laatste kwam veel kritiek. Daarom heeft Asscher in een interview met NU.nl laten weten dat hij onder voorwaarden bereid is om de regels aan te passen. Hij stelt dan wel als eis dat de werkgever zich aantoonbaar goed heeft ingespannen voor de re-integratie.

Kosten en risico’s

De Wet werk en zekerheid staat de laatste tijd volop in de aandacht. Kritiek kwam onder meer van werkgeversorganisatie MKB-Nederland. Die gaf aan dat vooral kleinere ondernemers de kosten en risico’s van de wet niet kunnen dragen. Daarnaast lag de wet onder vuur in de Tweede Kamer.

Voor Asscher is dit nog geen aanleiding voor grote aanpassingen in de wet. Hij heeft alleen aangegeven dat hij open staat voor een gesprek met werkgevers en werknemers over verbeteringen van de wet. Zij moeten ook eerst gebruikmaken van de mogelijkheid om eigen afspraken te maken.

Bron: NU.nl

Meest gelezen

Nieuwe wetten op 1 juli 2020

Op 1 juli 2020 zijn er een aantal wetswijzigingen in Nederland. Welke nieuwe wetten en regels zijn van belang voor ondernemers met personeel?

Whitepapers en online tests