Advies nodig over jouw bedrijfsrisico’s?

Wil je weten waar je in jouw bedrijf op moet letten? Vraag advies en ontvang een offerte. 

Expatverzekering
Expatverzekering

Expats verzekeren met een expat­verzekering

308 Een expat­verzekering geeft je werknemers een gerust gevoel. Daardoor kunnen zij zich met volle aandacht richten op hun internationale avontuur. Welke mogelijkheden heb je om expats te verzekeren?

Verzekeringen voor expats

Bij het uitzenden van personeel moet je vaak veel regelen. Verzekeringen voor expats verdienen daarbij bijzondere aandacht. Andere verzekeringen bieden in het buitenland namelijk meestal geen (of geen toereikende) dekking.

Daarnaast kunnen expats te maken krijgen met specifieke risico’s, zoals:

 • plotseling moeten terugkeren naar Nederland voor een ziek familielid
 • over grote afstand vervoerd moeten worden naar een ziekenhuis, omdat zorg plaatselijk niet aanwezig is

Buitenlands personeel expatverzekeringAls werkgever wil je er natuurlijk voor zorgen dat in zulke gevallen alles goed geregeld is. Expats moeten zich namelijk volledig kunnen richten op hun werkzaamheden.

Dat doe je door hen dezelfde zekerheid te bieden als in Nederland. Met een expat­verzekering regel je dit zonder dat je er omkijken naar hebt.

Voordelen expat­verzekering

De meeste verzekeringen hebben meer varianten waar je uit kunt kiezen. De Excellent variant heeft de ruimste dekking en de hoogste verzekerde bedragen.

 1. Verzekerd van zorg

  Expats schrijven zich in Nederland meestal uit en zitten dan zonder Nederlandse zorg­verzekering. Bij een expat­verzekering kun je ziektekosten en tandheelkundige kosten meeverzekeren, zodat zij verzekerd zijn van zorg. Dat is noodzakelijk, omdat zorgkosten flink kunnen oplopen. Zo moet je in de Verenigde Staten soms wel 50.000 dollar betalen voor een bevalling.
 2. Ondersteuning alarmcentrale

  Bij een expat­verzekering krijg je ondersteuning door een alarmcentrale. Die biedt vaak meer dan alleen medische evacuatie. Zo zijn alarmcentrales goed ingevoerd als het gaat om ziekenhuizen wereldwijd. Dat is prettig omdat ze je bij een ziekenhuisopname kunnen vertellen waar je het beste naar toe kunt gaan. Ook kunnen zij de terugkeer naar Nederland regelen als het bijvoorbeeld niet goed gaat met een naaste familielid.
 3. Inkomen beschermen bij arbeidsongeschiktheid

  Bij arbeidsongeschiktheid heeft je expat-medewerker vaak geen recht op de Nederlandse sociale uitkeringen. Met een expat­verzekering kun je het inkomen beschermen.
 4. Zonder medische vragen

  De Goudse verzekeringen accepteert werknemers en hun gezinnen zonder gezondheidsverklaring voor de ziektekosten­verzekering.

Verzekeringen ondernemers noodzakelijk

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Lees in ons gratis whitepaper tips van ondernemers, doe je eigen risico-checklist en ontdek de top 5 verzekeringen per branche.

Gemak bij een collectieve expat­verzekering

Een collectieve expat­verzekering kan je veel gemak bieden. Je krijgt als werkgever maar één nota voor de kosten.

Daarnaast heb je één pakket dat geldt voor alle werknemers en eventueel ook hun gezin. Je hoeft dus niet iedere keer een nieuw pakket samen te stellen.

Vaak wordt er voor bedrijven met meerdere expats ook afgesproken dat werknemers altijd geaccepteerd worden (zonder medische keuring).

Nederlandstalige voorwaarden

Het is belangrijk dat je expats weten wat wel of niet gedekt is. Bij buitenlandse verzekeringen is dat vaak lastig. De kans is namelijk groot dat de voorwaarden zijn opgesteld in een andere taal.

Als je in Nederland een expat­verzekering afsluit, dan heb je ook de beschikking over Nederlandstalige voorwaarden.

Onderdelen expat­verzekering

Je bepaalt zelf welke onderdelen je opneemt in de verzekering:

 • Ziektekosten dekken

Zorg is overal ter wereld verschillend geregeld. Wat je in Nederland gewend bent, is in veel andere landen geen vanzelfsprekendheid. Het is daarom belangrijk dat je jouw expats dekking biedt voor ziektekosten. Daarmee beschikken zij over alle belangrijke zorg, van huisarts tot harttransplantatie.

 • Tandheelkundige kosten verzekeren

Tandheelkundige kosten kunnen behoorlijk oplopen, helemaal als iemand kronen of bruggen nodig heeft. Je kunt expats hiervoor verzekeren met de extra dekking voor tandheelkundige kosten. Deze dekking is meestal niet aanwezig in het onderdeel voor ziektekosten.

 • Arbeidsongeschiktheid afdekken

Wanneer een werknemer arbeidsongeschikt raakt, kan zijn inkomen flink achteruitgaan. Dit is een reëel risico, want ieder jaar raken veel mensen arbeidsongeschikt.

Vooral in het buitenland kan dit grote gevolgen hebben voor je werknemers. Expats kunnen namelijk niet altijd terugvallen op de WIA. En hun inkomensterugval is vaak extra groot, omdat ze meestal meer verdienen dan in Nederland.

Om deze gevolgen op te vangen, kun je als werkgever een uitkering bij arbeidsongeschiktheid regelen.

 • Ongevallen verzekeren

Ook werknemers in het buitenland kunnen een ongeval krijgen. Als dit leidt tot blijvende invaliditeit of overlijden, raakt dit de werknemer of de nabestaanden ook in hun portemonnee.

Een ongevallen­verzekering kan het financiële leed verzachten. Je kunt hiermee een bedrag verzekeren dat wordt uitgekeerd als de expat door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.

Het is mogelijk dat je alleen bepaalde combinaties kunt verzekeren. Soms kun je tandheelkundige kosten bijvoorbeeld alleen combineren met ziektekosten.

Expat­verzekeringen vergelijken

expatverzekeringenEen goede expat­verzekering is onmisbaar voor jouw werknemers die als expat voor jou in het buitenland werken. Het is zinvol om verschillende expat­verzekeringen met elkaar te vergelijken. 

Een onafhankelijke adviseur kan je daarbij ondersteunen. Het voordeel is dat je belangrijke zaken daardoor minder snel over het hoofd ziet. Ook kan hij je inzicht geven in de kosten van een expat­verzekering.

expat verzekeren

Expats goed verzekeren

Heb je werknemers die tijdelijk in het buitenland werken en wonen? Dan zorg je er met een Expat Pakket voor dat zij tegen belangrijke risico’s zijn verzekerd.

 • Wat is een expat­verzekering?Jouw medewerkers in het buitenland lopen risico’s en als ondernemer wil je deze risico' graag beperken. Met een expat­verzekering zijn jouw expats standaard verzekerd voor ziektekosten en arbeidsongeschiktheid. Daarnaast kun je nog aanvullende dingen verzekeren, zoals tandheelkundige kosten en ongevallen.
 • Wat kost een expat­verzekering?De maandelijkse premiekosten van een expat­verzekering zijn afhankelijk van de leeftijd, de dekking die je kiest, gezinssituatie, dekkingsgebied en het eigen risico van jouw buitenlandse werknemer. De maandpremie wordt berekend per medewerker en per gezinslid.
 • Wat is verzekerd bij een expat­verzekering?Ziektekosten, tandheelkundige kosten, ongevallen en arbeidsongeschiktheid zijn verzekerd. Meer weten over een succesvolle uitzending van expats? Lees dan 6 tips voor een succesvolle uitzending.

Whitepapers en online tests