Bijna helft MKB open voor oudere werknemers

11 april 2014
Oudere werknemer

Vier op de tien MKB’ers is bereid om specifiek oudere sollicitanten uit te nodigen voor een vacature. Ook stelt een deel van hen het eigen netwerk beschikbaar. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van MKB-Nederland en het UWV.

Oudere werknemer

Werkgevers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn volgens het onderzoek positief over de kwaliteiten van 55-plussers. Zo vindt 72 procent van de ondervraagden dat deze groep werknemers loyaler is en meer dan de helft (56 procent) roemt de betrouwbaarheid in vergelijking met jongere werknemers.

Ondanks deze positieve resultaten hebben oudere werknemers het moeilijk op de arbeidsmarkt. Tijdens sollicitaties komen zij vaak minder snel in aanmerking voor een baan. MKB-Nederland en het UWV gaan in de komende periode daarom gezamenlijk campagne voeren om de positie van ouderen te verbeteren.

De campagne moet mogelijke vooroordelen bij werkgevers wegnemen. Daarnaast is het belangrijk dat zij op de hoogte zijn van de financiële voordelen van ouder personeel. Zij komen bijvoorbeeld in aanmerking voor een mobiliteitsbonus van maximaal 7000 euro als zij een werkloze 50-plusser aannemen.

Bron: MKB-Nederland / UWV

11 april 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.