Burn-out meest gemelde beroepsziekte

30 september 2014
Burn-out

Jaarlijks lopen bijna twintigduizend mensen een beroepsziekte op. Het gaat daarbij het meest om psychische aandoeningen, zoals overspannenheid of burn-out. Dat meldt het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB).

Burn-out

Het onderzoeksrapport is opgesteld in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het geeft onder meer een overzicht van het aantal en de aard van beroepsziekten. Ook wordt ingegaan op de verspreiding binnen sectoren en beroepen in Nederland.

Met 77 procent is overspannenheid of burn-out de meest gemelde psychische beroepsziekte. De oorzaak ligt vaak in problemen met de werkinhoud, werkhoeveelheid, en problemen tussen werknemers onderling en met hun leidinggevenden. De financiële sector is op dit gebied de koploper.

De impact van deze en andere beroepsziekten op het werkvermogen van werknemers is hoog. Zo is bij zes op de tien beroepsziekten sprake van tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid. Volgens het NCvB onderstrepen deze cijfers het belang van preventieve maatregelen op de werkplek.

Bron: NCvB

30 september 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.