Horeca
Horeca

Vacatures groeien het hardst in de horeca

De vraag naar personeel steeg vorig jaar het hardst in de horeca. Het aantal vacatures in deze branche groeide met 106 procent. Dat meldt Monsterboard op basis van het eigen vacatureaanbod in het afgelopen jaar.

De sterk groeiende vraag naar horeca­personeel laat volgens de vacaturewebsite zien dat de consument positiever gestemd is. Die zou daardoor meer bereid zijn om geld uit te geven, wat overeenstemt met recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daaruit blijkt een forse omzetgroei in de horeca.

Het grootste aantal geplaatste vacatures is te vinden in de techniek (13,9 procent). Daarna volgen de sectoren IT-diensten (12,4 procent), IT-software (7,2 procent), zakelijke dienstverlening (6,9 procent) en detailhandel (4,6 procent). Opvallend is dat de detailhandel in een jaar tijd opklom van de tiende naar de vijfde plaats qua hoeveelheid vacatures.

De vraag naar starters groeide in het afgelopen jaar flink, wat goed nieuws is voor jongere werkzoekenden. Zo was er een ruime verdubbeling van het aantal vacatures voor medewerkers met minder dan een jaar werkervaring. Ook was er een forse groei in vraag binnen de groep ‘midcareers’. Dat zijn werknemers met vijf tot zeven jaar werkervaring.

Bron: Monsterboard, CBS

Meest gelezen

Whitepapers en online tests