Functionering gesprek via video bellen
Functionering gesprek via video bellen

Personeel krijgt dikke voldoende in 2020

Ondanks een roerig jaar zijn werkgevers zeer tevreden over hun werknemers. In de jaarlijkse beoordeling worden ruime voldoendes gegeven. Een 8 is het meest gegeven cijfer, gevolgd door een 10 en een 9.

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 278 ondernemers en leidinggevenden in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Minder onvoldoendes in 2020

Het gemiddelde cijfer ligt zelfs hoger dan vorig jaar. In 2020 vielen er een stuk minder onvoldoendes. Slechts 19 procent gaf een 5 of lager. 9 procent gaf dit jaar een 1.

In 2019 was meer dan een kwart van de werkgevers (27%) niet tevreden over de prestaties van hun werknemers. 16,5 procent koos zelfs voor een 1 als rapportcijfer.

Uitslag poll beoordeling 2020

Beoordeling 2020 personeel

8 is meest gegeven cijfer

In 2020 is een 8 het meest gegeven cijfer, met 24 procent van de stemmen. Vorig jaar was dat nog een 10, maar in de jaren daarvoor was de 8 ook steevast de 'winnaar'.

Toch zijn werkgevers nog altijd zeer positief over hun werknemers. Want ook dit jaar werd een 10 gegeven door 20 procent van de respondenten en een 9 door 18 procent. 14 procent gaf een 7.

'Altijd ruimte voor verbetering'

Ondernemer Martijn van Dijk geeft zijn personeel een 9 als beoordeling voor 2020. 'Ik geef geen 10, want er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering.'

'We hebben een ingewerkt team. Daar hebben we veel in geïnvesteerd. Ook in een uitdagend jaar. En dat betaalt zich nu uit. Omdat we goede, gemotiveerde mensen hebben komen we deze crisis door.'

Wil jij personeel beoordelen? Gebruik dan het formulier beoordeling personeel.

Beoordeling personeel 2020

Heb jij je werknemers al een beoordeling gegeven voor 2020? Veel werkgevers houden aan het begin van het jaar nog een beoordelingsgesprek over het afgelopen jaar.

Dus je hebt nog een kans om je werknemers duidelijke feedback te geven en te complimenteren voor hun inzet in 2020. Op die manier kun je werknemers motiveren om in 2021 nog beter hun best te doen.

Ondernemer wil groeien met personeel

Groeien met personeel

Samen met personeel werk je aan de groei van je bedrijf. Wil je weten wat daarbij in de weg kan staan? Met een adviseur breng je dit in kaart.

Meest gelezen

360 graden feedback, wat en hoe?

Zelf je personeel beoordelen, dat is niet eenvoudig. Verzamel meningen van anderen. Dat doe je bijvoorbeeld met 360 graden feedback. Wat is dat precies en hoe werkt het? Een stappenplan voor ondernemers met personeel, inclusief vragenlijst en formulier.

Beoordelingsgesprek voeren, tips voor leidinggevenden

Een beoordelingsgesprek wordt meestal aan het einde van het jaar gehouden. Als je dit gesprek op de juiste manier voert, profiteer je daarna van een werknemer die gemotiveerd is om (nog) beter te functioneren. Hoe pak je het aan? Tien tips voor leidinggevenden.

Whitepapers en online tests