Personeel beter motiveren heeft prioriteit in 2017

31 januari 2017
Personeel motiveren bouw

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) willen hun personeel in 2017 vooral 'beter motiveren'. Daarnaast focussen veel bedrijven zich dit jaar op het aannemen van nieuwe werknemers.

Personeel motiveren bouw

Dit blijkt uit een poll op OndernemenMetPersoneel.nl, ingevuld door 93 ondernemers. Gevraagd naar hun belangrijkste voornemen voor 2017 rondom personeel, stemde zo'n 42 procent op 'personeel beter motiveren'. Bijna 27 procent gaf aan dat 'meer personeel aannemen' prioriteit heeft dit jaar.

Administratie, ziekteverzuim en kosten

Opvallend genoeg bleven traditionele pijnpunten zoals 'ziekteverzuim verlagen' (11,8%), 'personeelskosten verlagen' (10,8%) en 'administratie verbeteren' (8,6%) ver achter.

Uitslag van de poll:

Maak je voornemens waar

Om ervoor te zorgen dat je in 2017 je doelen bereikt rondom personeel, is het slim dit planmatig aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het inplannen van de functionerings- en beoordelingsgesprekken, het doorvoeren van wetswijzigingen en het invoeren van nieuwe manieren om de voortgang van je personeel te meten. Tips hierover lees je in het artikel Personeelsplan 2017, maak je voornemens waar.

31 januari 2017

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.