Personeel motiveren bouw
Personeel motiveren bouw

Personeel beter motiveren heeft prioriteit in 2017

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) willen hun personeel in 2017 vooral 'beter motiveren'. Daarnaast focussen veel bedrijven zich dit jaar op het aannemen van nieuwe werknemers.

Dit blijkt uit een poll op OndernemenMet­Personeel.nl, ingevuld door 93 ondernemers. Gevraagd naar hun belangrijkste voornemen voor 2017 rondom personeel, stemde zo'n 42 procent op 'personeel beter motiveren'. Bijna 27 procent gaf aan dat 'meer personeel aannemen' prioriteit heeft dit jaar.

Administratie, ziekte­verzuim en kosten

Opvallend genoeg bleven traditionele pijnpunten zoals 'ziekte­verzuim verlagen' (11,8%), 'personeels­kosten verlagen' (10,8%) en 'administratie verbeteren' (8,6%) ver achter.

Maak je voornemens waar

Om ervoor te zorgen dat je in 2017 je doelen bereikt rondom personeel, is het slim dit planmatig aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het inplannen van de functionerings- en beoordelingsgesprekken, het doorvoeren van wetswijzigingen en het invoeren van nieuwe manieren om de voortgang van je personeel te meten. Tips hierover lees je in het artikel Personeels­plan 2017, maak je voornemens waar.

Niet klaar voor personeel

Heb je personeel in dienst?

Dat is goed nieuws, want daarmee bouw je aan de continuïteit van je bedrijf. Met dit pakket aan personeels­­verzekeringen dek je de risico’s af en zorg je goed voor je personeel.

Meest gelezen

Stappenplan voor een POP-gesprek

15099 In een POP-gesprek maak je afspraken over het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Hiermee kun je zowel je werknemers als je bedrijf verder ontwikkelen.

5 manieren om personeel te ontwikkelen
Personeel ontwikkelen? De kans is groot dat je daarbij het eerste denkt aan een opleiding. Toch is dit slechts een van de vele wegen die je kunt bewandelen. Maak kennis met vijf andere ontwikkelingsmogelijkheden.
Duurzame inzetbaarheid stimuleren, zo doe je dat
Duurzaam inzetbare medewerkers weten zich aan te passen aan voortdurend veranderende omstandigheden. Welke voordelen heeft duurzame inzetbaarheid voor jou als ondernemer en hoe bevorder je het binnen je bedrijf?

Whitepapers en online tests