Werkgever geeft personeel ruime voldoende

03 oktober 2014
Personeel

Werkgevers geven hun personeel een 7,5. Ondanks dit mooie rapportcijfer zien zij wel ruimte voor verbetering. Dat blijkt uit een enquête van Forum, het opinieblad van werkgeversvereniging VNO-NCW.

Personeel

In de enquête gaven 336 ondernemers een oordeel over hun personeel. Over een behoorlijk percentage van hun werknemers zijn zij tevreden, gemiddeld over 77 procent. Luie werknemers zijn een bijna onbekend fenomeen. Het zijn er hooguit enkelen, stelt 99 procent van de ondernemers.

De meeste tot alle werknemers weten juist van aanpakken, is de ervaring van driekwart van de werkgevers. Bovendien beweert een ruime meerderheid dat de meeste werknemers zichzelf terugverdienen. Daarmee zijn ondernemers op een groot aantal vlakken te spreken over hun personeel.

Stapje harder lopen

Minder tevreden zijn werkgevers als het even tegenzit. Werknemers zijn dan minder bereid om net even een stapje harder te lopen om het bedrijf door moeilijke tijden te loodsen. Ook denkt een fiks deel niet echt mee over de toekomst van het bedrijf, is de ervaring van driekwart van de ondernemers.

Ten slotte kijken veel werknemers onvoldoende naar de belangen van het bedrijf. Zo zegt een ondernemer dat er een zesjescultuur heerst. ‘Werknemers hebben de instelling dat alles hen voorgekauwd moet worden. Ik mis wel eens de intrinsieke drijfveer om initiatieven te ontplooien’, aldus een ondernemer.

Bron: VNO-NCW

03 oktober 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.