Trots personeel kenmerkt populaire werkgever

23 augustus 2013

Populaire werkgevers in Nederland hebben trots personeel dat achter de organisatiedoelstellingen staat. Dit komt naar voren uit onderzoek van Effectory onder ruim driehonderd organisaties.

Het onderzoeksbureau gaat jaarlijks met Intermediair op zoek naar de beste werkgevers van Nederland. Hieruit blijkt dat de honderd beste werkgevers een 7,9 scoren op organisatietrots. De organisaties die niet tot de beste werkgevers van Nederland behoren, scoren met een 6,6 beduidend lager. 

De medewerkers van de best scorende organisaties zijn niet alleen erg trots op hun werkgever. Zij staan ook achter de organisatiedoelstellingen, wat blijkt uit een score van 7,7 ten opzichte van een 7,0 die organisaties die buiten de top 100 vallen van hun werknemers krijgen.

Excellent werkgeverschap

‘Organisatietrots komt alleen tot stand bij excellent werkgeverschap, waarbij medewerkers continu serieus genomen worden en mee kunnen denken over de te varen koers’, licht Guido Heezen van Effectory toe.

Dit is volgens Heezen waardevol: ‘Trotse medewerkers vinden hun organisatie oprecht leuk en maken reclame voor hun werkgever, bijvoorbeeld via social media. Ze zijn bereid om zich extra in te zetten om bij te dragen aan het succes van de organisatie.’

Bron: Effectory

23 augustus 2013

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.