Minister wil betere combinatie werk en zorg

20 november 2013
Combinatie werk en privé

Werk en zorg moeten beter op elkaar aansluiten. Als dat niet mogelijk is, ligt een burn-out op de loer. Dat stelt minister Asscher van Sociale Zaken in het dagblad Trouw.

Combinatie werk en privé

In een opiniestuk schrijft de minister dat veel werkende ouders tegenwoordig te maken hebben met een ‘combinatieklem’. Ze worstelen met het combineren van arbeid en de zorg voor een kind. Ook moeten zij steeds vaker bijspringen als het gaat om de zorg voor hun ouders.

Asscher bekijkt daarom of schooltijden aan te passen zijn aan het werk. Daarnaast wil hij met werkgevers om de tafel, want andersom kunnen werktijden beter aansluiten bij school. Dat is mogelijk met flexibele werktijden.

Volgens de minister heeft dit loyale werknemers en minder ziekteverzuim tot gevolg. Daarbij wil hij onderzoeken of er regels over flexibele werktijden moeten komen. Ook kijkt hij naar een langer zorgverlof en een langer verlof voor vaders na de geboorte van hun kind.

Bron: Trouw

20 november 2013

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.