MKB-Nederland wil af van pesten op het werk

03 juni 2015
Pesten op het werk

Werkgevers moeten pesten niet tolereren. Om pesten tegen te gaan, is op dit gebied dan ook een zerotolerancebeleid nodig. Daarvoor pleit ondernemersorganisatie MKB-Nederland.

Pesten op het werk

De overheid startte onlangs een campagne tegen pesten op het werk. Daar heeft een kwart van de Nederlanders weleens mee te maken gehad. Volgens onderzoeksinstituut TNO leidt dit jaarlijks tot 4 miljoen extra verzuimdagen en kost dit werkgevers 900 miljoen euro aan loondoorbetaling.

MKB-Nederland onderschrijft dit probleem. In een nieuwsbericht pleit de organisatie samen met VNO-NCW voor een stevige aanpak van pesten op het werk. ‘Het moet duidelijk zijn dat pesten niet wordt getolereerd en direct wordt aangepakt’, aldus MKB-Nederland naar aanleiding van de overheidscampagne.

Antipestwet

Een eventuele antipestwet gaat MKB-Nederland echter te ver. Volgens de organisatie is pesten in de eerste plaats namelijk een zaak van werkgevers en werknemers. Daarbij moet voor de laatste groep duidelijk zijn bij wie zij kunnen aankloppen. Bijvoorbeeld bij de leidinggevende of vertrouwenspersoon.

In het kader van de overheidscampagne is een online test gelanceerd. Werkgevers en werknemers kunnen pesten hiermee leren herkennen en het onderwerp vervolgens bespreekbaar maken. Daarmee voorkomen zij dat dit het plezier in het werk verpest en zorgt voor de uitval van personeel.

Bron: MKB-Nederland, Rijksoverheid.nl

03 juni 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.