Meewerkende directeur
Meewerkende directeur

Meewerkende directeur maakt bevlogen

Wat is het geheim van bevlogen personeel? Dat is een directeur die zijn gezicht laat zien, interesse toont en zelf de handen uit de mouwen steekt. Tot deze conclusie komt Effectory na een onderzoek onder 400.000 Nederlandse werknemers.

Er bestaat volgens de onderzoekers een directe link tussen de betrokkenheid, bevlogenheid en tevredenheid van medewerkers en de beoordeling van hun directie. Medewerkers die de stelling ‘De directie weet wat er speelt op de werkvloer’ negatief tot neutraal beoordelen, scoren gemiddeld een 6,7 op betrokkenheid bij hun organisatie.

Medewerkers die de stelling positief beoordelen, scoren gemiddeld een 8,4. Eenzelfde link is zichtbaar bij bevlogenheid (6,1 versus 7,3), tevredenheid (6,9 versus 8,2) en beoordeling van de organisatie als geheel (6,3 versus 7,8). In organisaties waar de directie positief wordt beoordeeld, scoren de medewerkers dus op alle gebieden hoger.

Voorbeeldgedrag tonen

Directeur Guido Heezen van Effectory benadrukt dat het van groot belang is dat de directie uitdraagt en uitstraalt waar de organisatie voor staat. ‘Dat betekent dat voorbeeldgedrag wordt getoond, de directie toegankelijk is, oprechte interesse toont en zich ook echt onder de mensen begeeft.’

In sommige organisaties draaien leiders van tijd tot tijd ook mee met de rest van het personeel. Heezen: ‘Deze leiders maken zich onsterfelijk, ook omdat dit snel rondzingt binnen de organisatie. Dit geeft medewerkers binnen de organisatie een enorme rugwind. Binnen veel organisaties worden de kansen die dit biedt onderschat.’

Bron: Effectory

Meest gelezen

Stappenplan werkoverleg met personeel

Een werkoverleg kom je tegen in ieder bedrijf, maar is niet overal even effectief. Als je het overleg op de juiste manier voert, verhoog je de betrokkenheid van je personeel. Benut dit stappenplan.

5 manieren om werkplezier te vergroten

Heeft jouw personeel plezier in het werk? Werkplezier is een cruciale factor voor een succesvol bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat het werk leuker wordt voor je werknemers? 5 tips.

Whitepapers en online tests