Combinatie werk en privé
Combinatie werk en privé

Minister wil betere combinatie werk en zorg

Werk en zorg moeten beter op elkaar aansluiten. Als dat niet mogelijk is, ligt een burn-out op de loer. Dat stelt minister Asscher van Sociale Zaken in het dagblad Trouw.

In een opiniestuk schrijft de minister dat veel werkende ouders tegenwoordig te maken hebben met een ‘combinatieklem’. Ze worstelen met het combineren van arbeid en de zorg voor een kind. Ook moeten zij steeds vaker bijspringen als het gaat om de zorg voor hun ouders.

Asscher bekijkt daarom of schooltijden aan te passen zijn aan het werk. Daarnaast wil hij met werkgevers om de tafel, want andersom kunnen werktijden beter aansluiten bij school. Dat is mogelijk met flexibele werktijden.

Volgens de minister heeft dit loyale werknemers en minder ziekte­verzuim tot gevolg. Daarbij wil hij onderzoeken of er regels over flexibele werktijden moeten komen. Ook kijkt hij naar een langer zorgverlof en een langer verlof voor vaders na de geboorte van hun kind.

Bron: Trouw

Meest gelezen

Stappenplan werkoverleg met personeel

10137 Een werkoverleg kom je tegen in ieder bedrijf, maar is niet overal even effectief. Als je het overleg op de juiste manier voert, verhoog je de betrokkenheid van je personeel.

5 manieren om werkplezier te vergroten

5355 Heeft jouw personeel plezier in het werk? Werkplezier is een cruciale factor voor een succesvol bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat het werk leuker wordt voor je werknemers? 5 tips.

Whitepapers en online tests