Personeel
Personeel

Werkgever geeft personeel ruime voldoende

Werkgevers geven hun personeel een 7,5. Ondanks dit mooie rapportcijfer zien zij wel ruimte voor verbetering. Dat blijkt uit een enquête van Forum, het opinieblad van werkgeversvereniging VNO-NCW.

In de enquête gaven 336 ondernemers een oordeel over hun personeel. Over een behoorlijk percentage van hun werknemers zijn zij tevreden, gemiddeld over 77 procent. Luie werknemers zijn een bijna onbekend fenomeen. Het zijn er hooguit enkelen, stelt 99 procent van de ondernemers.

De meeste tot alle werknemers weten juist van aanpakken, is de ervaring van driekwart van de werkgevers. Bovendien beweert een ruime meerderheid dat de meeste werknemers zichzelf terugverdienen. Daarmee zijn ondernemers op een groot aantal vlakken te spreken over hun personeel.

Stapje harder lopen

Minder tevreden zijn werkgevers als het even tegenzit. Werknemers zijn dan minder bereid om net even een stapje harder te lopen om het bedrijf door moeilijke tijden te loodsen. Ook denkt een fiks deel niet echt mee over de toekomst van het bedrijf, is de ervaring van driekwart van de ondernemers.

Ten slotte kijken veel werknemers onvoldoende naar de belangen van het bedrijf. Zo zegt een ondernemer dat er een zesjescultuur heerst. ‘Werknemers hebben de instelling dat alles hen voorgekauwd moet worden. Ik mis wel eens de intrinsieke drijfveer om initiatieven te ontplooien’, aldus een ondernemer.

Bron: VNO-NCW

Meest gelezen

Whitepapers en online tests