Twee derde MKB wil personeel ontslaan

30 april 2014
Ontslag MKB

Twee op de drie MKB’ers willen snijden in het personeelsbestand. De ondernemers zouden liefst morgen nog afscheid nemen van bijna 10 procent van het personeel. Dat blijkt uit de MKB Marktmonitor van Unique en TNO.

Ontslag MKB

‘Ondanks dat het wat beter gaat met de economie, is het gedwongen laten gaan van werknemers voor veel ondernemers helaas de realiteit’, licht algemeen directeur Raymond Puts van Unique toe. Hij noemt het desondanks positief dat zij 90 procent van het personeel wel willen behouden.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat bedrijven het vertrekkende personeel goed willen begeleiden. Zo wisselt bijna een op de vijf werkgevers in het mkb personeel uit met andere bedrijven. Nog eens 22 procent staat positief tegenover het uitwisselen van personeel, maar is er nog niet mee bezig.

Ten slotte vreest een op de tien werknemers binnen een halfjaar de huidige baan kwijt te raken als zij zelf niets doen om betaald werk te behouden. Wanneer zij worden gefaciliteerd om te wisselen van baan met iemand binnen een andere organisatie, zou 36 procent die kans direct aangrijpen.

Bron: Unique

30 april 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.