MKB hekelt regelgeving rond personeel

01 oktober 2018
MKB regelgeving wetten HR personeel arbeidsrecht

Bijna 80 procent van de ondernemers in Nederland vindt dat er te veel wetten en regels zijn rond personeel. Zij zien door de bomen het bos niet meer.

MKB regelgeving wetten HR personeel arbeidsrecht

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 208 ondernemers en leidinggevenden in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Nieuwe regelgeving voor ondernemers

Regelmatig verandert de wetgeving rond personeel. Afgelopen maand, op Prinsjesdag 2018, kondigde het kabinet weer nieuwe wetten en regels aan voor werkgevers. Ook in het regeerakkoord in 2017 werd een zestal aanpassingen aangekondigd. 

Veel wetswijzigingen zijn bedoeld om het voor werkgevers makkelijker te maken, maar niet alle wijzigingen hebben het gewenste effect.

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Zo kondigde de regering onlangs de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) aan, om de ongewenste effecten van eerdere wetten weer op te lossen. Die wet, met drie belangrijke aanpassingen, zal per 1 januari 2020 in werking treden.

Tips

  • Probeer vooral rond 1 januari en 1 juli de concrete wetswijzigingen in de gaten te houden. Op deze website bieden we ieder halfjaar een handig overzicht voor werkgevers. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de belangrijkste wetswijzigingen rond personeel.
  • Wil je meer kennis van het arbeidsrecht? Bekijk dan het artikel Wat je moet weten over het arbeidsrecht. Daarin worden de belangrijkste wetten voor werkgevers toegelicht.

Jouw bedrijf is goud waard, voorkom uitglijders. Lees meer over de gevaren in de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, zakelijke dienstverlening of persoonlijke dienstverlening en beperk je risico's.

Ga voor zekerheid

01 oktober 2018

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.