Corona protocol MKB
Corona protocol MKB

Ruim 30% MKB vindt werken op 1,5 meter 'niet te doen'

Ondernemers in Nederland zijn verdeeld over werken op 1,5 meter. Bijna een derde (31%) vindt het 'niet te doen', terwijl een iets grotere groep (35%) er geen problemen mee heeft: 'gaat prima'. De rest (34%) zit er tussenin en zegt dat het 'flink aanpassen' is.

Dat blijkt uit een poll over werken op 1,5 meter van Ondernemen met personeel, ingevuld door 382 ondernemers en leidinggevenden in de maand mei 2020.

1,5 meter is een uitdaging

Door de coronapandemie is de afstandsregel voorlopig nog van kracht in Nederland. Werken in de 1,5 meter-economie zorgt voor de nodige uitdagingen voor ondernemers en hun werknemers.

Protocol 1,5 meter

In veel branches wordt er inmiddels gewerkt volgens een protocol met regels voor werkgevers, werknemers en klanten. Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor een correcte naleving van dit protocol. 

Welke regels gelden er in jouw branche? Bekijk instructies voor de volgende branches:

Noodfonds NOW

Is jouw bedrijf zwaar getroffen door de coronacrisis? Als je meer dan 20 procent omzetverlies hebt, kun je compensatie krijgen voor je loonkosten. Hoe werkt het? Lees meer over NOW aanvragen.

Veilige werkomgeving werknemer

Veilige werkomgeving

Wil je werknemers een veilige werkomgeving bieden en aan de eisen van Arbowet, brandweer, gemeente en verzekeraar voldoen? Regel dan een preventie­abonnement.

Meest gelezen

Hitteplan voor je personeel maken

In Nederland hebben we een Nationaal Hitteplan, maar als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor de werkomstandigheden van je personeel. Maak dus een eigen hitteplan dat voldoet aan de regels. Zo pak je het aan.

Thuiswerken, wat zegt de Arbowet?

Door de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis. Wat betekent dat voor jou als werkgever? Waar moet je volgens de Arbowet op letten? En hoe kun je ergonomische en psychische klachten bij jouw personeel voorkomen? Tips van twee experts.

Whitepapers en online tests