Slechts 16 procent MKB is blij met WAB

02 december 2019
WAB MKB niet blij 1 januari

Een ruime meerderheid van de werkgevers in Nederland is niet blij met de Wet arbeidsmarkt in balans. Slechts een kleine 16 procent noemt de WAB een 'goede zaak'.

WAB MKB niet blij 1 januari

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 272 ondernemers en leidinggevenden in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

De WAB bevat enkele aanpassingen van het arbeidsrecht. Op 1 januari 2020 gaan de meeste wijzigingen in. Toch heeft 21 procent van de respondenten nog altijd geen helder beeld van de WAB en reageert op de poll met 'WAB wattes?'.

'WAB gaat niet werken'

De maatregelen in de WAB zijn bedoeld om meer stabiliteit en zekerheid te geven aan werkgevers en werknemers. Zo moet het voor werkgevers aantrekkelijker worden om meer vaste contracten uit te delen aan personeel.

Toch denken veel werkgevers dat deze maatregelen niet het juiste effect gaan hebben. Bijna 37 procent van de respondenten zegt dat de WAB 'niet gaat werken'. En nog eens 26,5 procent vindt de wijzigingen in de WAB vooral 'teveel gedoe'.

Klaar voor de WAB?

Toch staat de WAB nu echt voor de deur. Het ontslagrecht wordt aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een paar zaken. Is jouw bedrijf al helemaal klaar voor de invoering van de nieuwe regels?

Jouw bedrijf is goud waard, voorkom uitglijders. Lees meer over de gevaren in de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, zakelijke dienstverlening of persoonlijke dienstverlening en beperk je risico's.

Ga voor zekerheid

02 december 2019

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.