Ben jij klaar voor (meer) personeel?

Personeel checklist wat te doen

Test jezelf en je weet het binnen enkele minuten. Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport.

WAB MKB niet blij 1 januari
WAB MKB niet blij 1 januari

Slechts 16 procent MKB is blij met WAB

281 Een ruime meerderheid van de werkgevers in Nederland is niet blij met de Wet arbeidsmarkt in balans. Slechts een kleine 16 procent noemt de WAB een 'goede zaak'.

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 272 ondernemers en leidinggevenden in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

De WAB bevat enkele aanpassingen van het arbeidsrecht. Op 1 januari 2020 gaan de meeste wijzigingen in. Toch heeft 21 procent van de respondenten nog altijd geen helder beeld van de WAB en reageert op de poll met 'WAB wattes?'.

'WAB gaat niet werken'

De maatregelen in de WAB zijn bedoeld om meer stabiliteit en zekerheid te geven aan werkgevers en werknemers. Zo moet het voor werkgevers aantrekkelijker worden om meer vaste contracten uit te delen aan personeel.

Toch denken veel werkgevers dat deze maatregelen niet het juiste effect gaan hebben. Bijna 37 procent van de respondenten zegt dat de WAB 'niet gaat werken'. En nog eens 26,5 procent vindt de wijzigingen in de WAB vooral 'teveel gedoe'.

Klaar voor de WAB?

Toch staat de WAB nu echt voor de deur. Het ontslagrecht wordt aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een paar zaken. Is jouw bedrijf al helemaal klaar voor de invoering van de nieuwe regels?

Branches ondernemers

Ken jij de risico's al?

Jouw bedrijf is goud waard, voorkom uitglijders. Ontdek de gevaren in de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, persoonlijke of zakelijke dienst­verlening en beperk je risico's.

Meest gelezen

Cao verplicht in 4 gevallen

26093 De kans is groot dat jouw onderneming ook gebonden is aan een cao. In welke gevallen is een cao verplicht? Ga na of de cao verplicht is en voorkom hoge claims van werknemers.

Wat houdt goed werkgeverschap in?

20034 De wet verplicht bedrijven zich als 'goed werkgever' te gedragen. Daarbij spelen 6 beginselen een belangrijke rol. Wat houden deze beginselen in en hoe werken ze in de praktijk?

Whitepapers en online tests