10 signalen dat een medewerker gaat vertrekken

Door: Petra Venekamp - Horeca-expert

03 september 2018
Signalen tekenen vertrek werknemer personeel

Ken je dat gevoel? Je hebt eindelijk je team weer op volle sterkte, het loopt lekker en dan vertrekt er opeens weer iemand. En je had het niet door. Balen!

Signalen tekenen vertrek werknemer personeel

Zeker nu de economie weer volop draait, is er veel behoefte aan getraind personeel. Voor veel medewerkers is het aantrekkelijk om van baan te wisselen en dat gebeurt daarom ook volop. Je kunt het niet volledig voorkomen, maar je kunt je er wel op voorbereiden. Hoe zie je nu dat medewerkers bezig zijn met een volgende stap en met hun vertrek?

10 signalen vertrekkende werknemer

Medewerkers geven ongewild signalen af als ze weg willen. Hier is uitgebreid onderzoek naar gedaan door onder meer Tim Gardner, van de Huntsman School of Business in Amerika.

In totaal hebben onderzoekers 18 signalen ontdekt. Hieronder een aantal sprekende voorbeelden voor het Nederlandse midden-en kleinbedrijf. Dus tekenen waar ook jij op kunt gaan letten.

Een werknemer die gaat vertrekken:

  1. Is minder actief in een vergadering dan vroeger.
  2. Verbindt zich minder makkelijk aan lange termijn projecten.
  3. Is wat stiller en gereserveerder dan eerder.
  4. Draagt minder nieuwe ideeën en suggesties aan.
  5. Is niet geïnteresseerd om het de baas naar de zin te maken.
  6. Dringt niet aan op promotie.
  7. Vermijdt interactie.
  8. Doet niks extra’s, doet alleen wat de functie vraagt.
  9. Is minder geïnteresseerd in trainingen of workshops.
  10. Is minder productief.

Wees gewaarschuwd!

Je bent dus gewaarschuwd als je meerdere van bovenstaande signalen herkent bij jouw werknemer. Wat kun je doen om een vertrek te voorkomen?

Je kunt in ieder geval het gesprek aangaan met je medewerker en kijken wat er aan de hand is. Misschien kun je met oplossingen komen waardoor de medewerker toch nog blijft.

Werknemer behouden, 5 tips

Een werknemer behouden kan je veel opleveren. Denk niet dat je zomaar even een vervanger kunt optrommelen. Het werven van een nieuwe werknemer is namelijk heel lastig in deze tijd, zeker in de horeca.

Naast de werving ben je ook tijd en geld kwijt aan het inwerken van een nieuwe werknemer. In die periode ontstaat waarschijnlijk ook productieverlies. En wat als de nieuwe werknemer niet in het team past? Er is dus veel aan gelegen om een goede werknemer te behouden voor je bedrijf, zodat alles op rolletjes blijft lopen. 

Wat kun je doen?

  1. Salaris verhogen
  2. Werktijden aanpassen
  3. Secundaire arbeidsvoorwaarden verbeteren
  4. Doorgroeimogelijkheden bieden
  5. Voor opleiding en ontwikkeling zorgen

Over Petra Venekamp

Petra Venekamp

Petra Venekamp van ConcreetAdvies ondersteunt en adviseert horecaondernemers in hun bedrijfsvoering, zo breed als de bedrijfsvoering in de horeca ook kan zijn, met als specialisatie wet- en regelgeving.

03 september 2018

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Wat zijn de kosten van horecapersoneel?

X
Kosten horecapersoneel

Krijg inzicht in alle personeelskosten in de horeca met deze gratis whitepaper.

Download

En ga direct aan de slag met slimme bespaartips.