Groeien en overleven in MKB dicht bij elkaar

01 februari 2019
Groeien met personeel 2019

In 2019 is een derde van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) gefocust op groeien met personeel. Voor ruim een kwart (27%) is het juist een jaar van overleven.

Groeien met personeel 2019

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 247 ondernemers en leidinggevenden in het MKB.

Groei, ondanks personeelstekort

Gevraagd naar de plannen rondom personeel geeft 33,6 procent aan (verder) te willen groeien. Een nobel voornemen, maar het aannemen van nieuw personeel is voor veel ondernemers heel lastig. 

In steeds meer branches is er een personeelstekort. Dit is voor ondernemers een obstakel voor de groei van hun bedrijf. In de poll geeft 27,1 procent aan dat zij meer gefocust zijn op overleven in 2019.

Groeien met personeel?

Samen met personeel werk je aan de groei van je bedrijf. Wil je weten wat daarbij in de weg kan staan? Een verzekerings­adviseur brengt het voor je in kaart.

Vind een adviseur

Opleiding en ontwikkeling

Voor bijna 22 procent van de werkgevers staat opleiding en ontwikkeling van personeel bovenaan hun focuslijst. Ondernemers beseffen dat het behouden en motiveren van hun huidige personeel nog belangrijker is dan het werven van nieuwe werknemers.

Goed werkgeverschap

Bijna 10 procent van de werkgevers mikt dit jaar vooral op goed werkgeverschap. Volgens de wet moet iedere ondernemer met personeel zijn uiterste best doen om een goed werkgever te zijn. Door hieraan te werken kun je jezelf aantrekkelijker maken voor sollicitanten en ook je huidige team langer aan je binden.

Duurzame inzetbaarheid

Nog zo'n mooie term uit de HR-hoek. Duurzame inzetbaarheid gaat over het langer gezond en fit houden van je werknemers. Ruim 8 procent van de werkgevers gaat hier in 2019 op focussen.

Wij wensen alle werkgevers veel succes met hun goede voornemens!

Tip: Bekijk de video-serie over groeien met personeel. Hieronder vind je deel 1.

01 februari 2019

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.