Ben jij klaar voor (meer) personeel?

Personeel checklist wat te doen

Test jezelf en je weet het binnen enkele minuten. Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport.

Groeien met personeel 2019
Groeien met personeel 2019

Groeien en overleven in MKB dicht bij elkaar

In 2019 is een derde van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) gefocust op groeien met personeel. Voor ruim een kwart (27%) is het juist een jaar van overleven.

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 247 ondernemers en leidinggevenden in het MKB.

Groei, ondanks personeels­tekort

Gevraagd naar de plannen rondom personeel geeft 33,6 procent aan (verder) te willen groeien. Een nobel voornemen, maar het aannemen van nieuw personeel is voor veel ondernemers heel lastig. 

In steeds meer branches is er een personeels­tekort. Dit is voor ondernemers een obstakel voor de groei van hun bedrijf. In de poll geeft 27,1 procent aan dat zij meer gefocust zijn op overleven in 2019.

Uitbreiden personeel

Groeien met personeel

Samen met personeel werk je aan de groei van je bedrijf. Wil je weten wat daarbij in de weg kan staan? Met een adviseur breng je dit in kaart.

Opleiding en ontwikkeling

Voor bijna 22 procent van de werkgevers staat opleiding en ontwikkeling van personeel bovenaan hun focuslijst. Ondernemers beseffen dat het behouden en motiveren van hun huidige personeel nog belangrijker is dan het werven van nieuwe werknemers.

Goed werkgeverschap

Bijna 10 procent van de werkgevers mikt dit jaar vooral op goed werkgeverschap. Volgens de wet moet iedere ondernemer met personeel zijn uiterste best doen om een goed werkgever te zijn. Door hieraan te werken kun je jezelf aantrekkelijker maken voor sollicitanten en ook je huidige team langer aan je binden.

Duurzame inzetbaarheid

Nog zo'n mooie term uit de HR-hoek. Duurzame inzetbaarheid gaat over het langer gezond en fit houden van je werknemers. Ruim 8 procent van de werkgevers gaat hier in 2019 op focussen.

Wij wensen alle werkgevers veel succes met hun goede voornemens!

Tip: Bekijk de video-serie over groeien met personeel. Hieronder vind je deel 1.

Meest gelezen

8 tips voor een goede taakverdeling

Een goede taakverdeling houdt rekening met de kwaliteiten en wensen van je medewerkers. Daarmee kunnen zij niet alleen efficiënter werken, maar ook het werkplezier vergroten. Acht manieren om het werk beter te verdelen.

10 schouderklopjes voor medewerkers

Waardering motiveert medewerkers en leidt tot meer betrokkenheid. Geef jij je medewerkers regelmatig een complimentje? Tien tips om personeel extra te motiveren met een schouderklopje.

Zo geef je constructieve feedback

Als leidinggevende geef je vaak feedback, zowel bewust als onbewust. Het is niet eenvoudig om dit op een goede manier te doen, maar wel essentieel voor een goede relatie met jouw personeel. Iedere medewerker wil graag terugkoppeling, maar tegelijkertijd niet in de hoek worden gezet.

7 tips voor effectief delegeren en loslaten

Het delegeren en loslaten van taken is niet altijd even makkelijk. Je verliest invloed en controle, terwijl je erop moet vertrouwen dat de ander de taak goed uitvoert. Zeven tips om op een effectieve manier werk uit handen te geven.

Whitepapers en online tests