MKB'er ziet rol bij ontwikkeling personeel

17 augustus 2016
Personeelsontwikkeling

Wie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van personeel? Bij deze vraag wijst een ruime meerderheid (75 procent) van de MKB’ers naar zichzelf. Dat blijkt uit een onderzoek van uitzendorganisatie Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction.

Personeelsontwikkeling

Ieder jaar publiceert Unique de MKB Marktmonitor. Dit onderzoek geeft inzicht in het personeelsbeleid van werkgevers in het MKB. In het meest recente onderzoek geeft 53 procent van de ondernemers aan dat zij de ontwikkeling van medewerkers daarbij als belangrijkste speerpunt zien.

Bij het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling kun je onder meer denken aan zaken als (online) trainingen en investeringen in de vitaliteit van de medewerker. Daarnaast zijn er meerdere alternatieve manieren om personeel te ontwikkelen die niet altijd veel geld hoeven te kosten.

Geprikkeld en gemotiveerd

Hoewel veel ondernemers de ontwikkeling van personeel als hun verantwoordelijkheid zien, spelen medewerkers hierbij uiteraard ook een belangrijke rol. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een persoonlijk ontwikkelingsplan. Je medewerkers gaan hiermee zelf op een actieve manier aan de slag met hun eigen ontwikkeling.

Voor de MKB Marktmonitor werden 2142 MKB’ers ondervraagd. Algemeen directeur Loes Dingemans van Unique is te spreken over de resultaten: ‘Het is goed om te zien dat veel ondernemers de urgentie van personeelsontwikkeling inzien. Door hier continu in te investeren, blijft personeel geprikkeld en gemotiveerd.’

Bron: Unique

17 augustus 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.