Personeelsontwikkeling
Personeelsontwikkeling

MKB'er ziet rol bij ontwikkeling personeel

Wie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van personeel? Bij deze vraag wijst een ruime meerderheid (75 procent) van de MKB’ers naar zichzelf. Dat blijkt uit een onderzoek van uitzendorganisatie Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction.

Ieder jaar publiceert Unique de MKB Marktmonitor. Dit onderzoek geeft inzicht in het personeels­beleid van werkgevers in het MKB. In het meest recente onderzoek geeft 53 procent van de ondernemers aan dat zij de ontwikkeling van medewerkers daarbij als belangrijkste speerpunt zien.

Bij het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling kun je onder meer denken aan zaken als (online) trainingen en investeringen in de vitaliteit van de medewerker. Daarnaast zijn er meerdere alternatieve manieren om personeel te ontwikkelen die niet altijd veel geld hoeven te kosten.

Geprikkeld en gemotiveerd

Hoewel veel ondernemers de ontwikkeling van personeel als hun verantwoordelijkheid zien, spelen medewerkers hierbij uiteraard ook een belangrijke rol. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een persoonlijk ontwikkelingsplan. Je medewerkers gaan hiermee zelf op een actieve manier aan de slag met hun eigen ontwikkeling.

Voor de MKB Marktmonitor werden 2142 MKB’ers ondervraagd. Algemeen directeur Loes Dingemans van Unique is te spreken over de resultaten: ‘Het is goed om te zien dat veel ondernemers de urgentie van personeels­ontwikkeling inzien. Door hier continu in te investeren, blijft personeel geprikkeld en gemotiveerd.’

Bron: Unique

Meest gelezen

Stappenplan voor een POP-gesprek

15099 In een POP-gesprek maak je afspraken over het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Hiermee kun je zowel je werknemers als je bedrijf verder ontwikkelen.

5 manieren om personeel te ontwikkelen
Personeel ontwikkelen? De kans is groot dat je daarbij het eerste denkt aan een opleiding. Toch is dit slechts een van de vele wegen die je kunt bewandelen. Maak kennis met vijf andere ontwikkelingsmogelijkheden.
Duurzame inzetbaarheid stimuleren, zo doe je dat
Duurzaam inzetbare medewerkers weten zich aan te passen aan voortdurend veranderende omstandigheden. Welke voordelen heeft duurzame inzetbaarheid voor jou als ondernemer en hoe bevorder je het binnen je bedrijf?

Whitepapers en online tests